2022-03-15

Dekoratörsguide - Skandinavisk stil

Inredning i skandinavisk stil


Inspirerad av naturen är skandinavisk stil en kombination av estetik och funktionalitet. Hans skönhet ligger i naturlig enkelhet. Minimalistisk, ekologisk, opretentiös präglad av harmoni som ger frid åt interiören. I skandinavisk stil finns det inget utrymme för extravagans, medan enkla former dominerar. Och det är därför det är så universellt och tidlöst.

Konstnärlig inspiration för att skapa den skandinaviska stilen inom inredning anses vara Carl Larsson, den svenske målaren och arkitekten som levde under andra halvåret. XIX århundradet. Akvarellerna som han målade visade det skandinaviska vardagslivet, men inte i de grå färger som är typiska för regionen större delen av året utan sol, utan ljusa och varma. Interiören i hans hus speglade också den konstnärliga vision som arkitekter och inredningsarkitekter såg och spred i början av 1900-talet. Även om arrangemanget av interiören i skandinavisk stil på något sätt strider mot klimatets särart, finns det faktiskt en hel del ruiner från områdets allvar. Brist på sol gav upp behovet av att bo i ljusa och rymliga interiörer, men ändå varmt och mysigt. Men på grund av det starka bandet med naturen speglar interiören den skandinaviska naturen.

Skandinavisk stil ger mycket frihet i inredningen. Det låter dig blanda stilar. Den kombinerar framgång med tradition och modernitet, tack vare de gamla föremålen du kan hitta bredvid helt nya. Vitvarorna behöver inte komma från samma kollektion, de behöver bara smälta in i inredningen. På samma sätt kontrasterar designen som introduceras i interiören mot ljusa, till synes monotona ytor.

Ljus och rymlig interiör

Ljusa färger och djupa färger gör interiören ljusare, rymligare. Samtidigt gör de rummet mysigt. Den dominerande färgen i skandinavisk stil är vit (men i en kall nyans av snö, inte varm - écru), extremt mångsidig och praktisk - den är alltid på modet och kombineras med alla färger. Det händer nästan överallt, på golv, väggar, tak, möbler, fönster- och dörrsnickerier.

Vitt i skandinavisk stil blandas vanligtvis med andra pastellfärger, nästan alla nyanser av grått och kallblått. I motsats till lite mer uttrycksfulla färger, som svart, grönt, gult, introducerat av dekorativa tillbehör (kuddar, mattor, blomkrukor), och även en manifestation av traditionellt hantverk (broderi). De värmer upp och upplever interiören, de drar den inte ur sin ljusstyrka och rymd.

För att säkerställa en ljus inredningseffekt finns det ett arrangemang i skandinavisk stil utan fönsterdekorationer - Å andra sidan placeras ett stort antal lampor som hänger på långa snören och står på höga ben samt små ljus (på ett bord eller skrivbord) inuti. Lamporna har en enkel form, oftast med en rund lampskärm av metall eller glas.

Naturlige materialer og stoffer


Den skandinaviska stilen är baserad på naturliga material. Det dominerar trä som används på ett sådant sätt som kommer att återspeglas mer fullständigt i skönheten (färg, ådring). Den kan lämnas i sin naturliga färg - med olja eller fläck (naturlig färg eliminerar arter, helst ljus), samt vitmålad. Det vitkalkade golvet av breda och långa plankor är kännetecknande för skandinaviska interiörer, och träbjälkar som bär upp taket kan också visas upp.


De vanligaste arterna i inlandet är tall, bok, ask. Alternativet kan också vara plywood, men endast hög kvalitet. Dessutom används material i skandinavisk stil korg och sten, inklusive glas och metall (stål). Naturmaterial inkluderar tyger som ull eller bomull.


Minimalistisk inredningsutrustning


Den minimalistiska stilen kräver inte mycket utrustning. Soffa, fåtölj och soffbord i lugna pastellfärger räcker för att skapa en mysig atmosfär där inne.
Den skandinaviska stilen passar perfekt till den lilla fåtöljen, gjord av trä och grått tyg, bekvämt, med en attraktiv design som exponerar naturliga material. Mysig atmosfär kan också uppnås med hjälp av korgmöbler, elegans snygg hörnsoffa som Manlenestol_grago, med extra kuddar som ensam smälter väl in i skandinavisk stillenestol_gra
Skandinavisk stil i inredningen innehåller bara element som verkligen behövs. Överflödig utrustning eller tillbehör gör rummet överväldigande, trots allt strävar vi efter att få så mycket utrymme som möjligt. Möblerna är gjorda av trä och endast klädda med naturmaterial (mjuka säten och ryggstöd). De kan målas vita eller med synligt naturligt trä. Designen syftar till att uppnå ljusstyrka - låga soffbord, byråar på benen, glasade platser, skåp och geometriska hyllor. Enkla, möbelfria dekorativa accenter är för att säkerställa komfort.

Interiören i skandinavisk stil är ljus, rymlig, enkel, men mysig. 
Och det är inte svårt att göra en sådan tillställning. Ha två soffbord Raben med tallrik i ekfärg och få en stilren plats vid soffan.

Möjligheten att kombinera gammalt och nytt, kombinera olika mönster, kontrasterande levande färger med universalvitt ger dig obegränsade möjligheter.
En fördel med den skandinaviska stilen är användningen av naturliga återvunna material och skapandet av utrustning eller dekorationer från dem.Visa fler inlägg från Mars 2022

Rekommenderad

pixel