2022-03-17

Ekostil - Arrangemang av interiörer i harmoni med naturen

Nu utbredd ekologisk livsstil är inte bara hälsosam mat och fysisk aktivitet. Ekostil "går in i loungerna" in i interiören av lägenheter och hus. Inredningsevenemang inspirerade av naturen ger harmoni och lugn, något som människor söker efter just nu. Hur kan man då i sitt eget hem leva i harmoni med naturen?

 Evenemangets ekostil är inredningen som tar hänsyn till naturen, men som också ger en känsla av närhet till naturen. Grunden är därför enkelhet i former och harmoni av färger, arrangerade på ett intressant sätt, men som säkerställer fred. Arrangemang, huvudsakligen baserad på ekologiska lösningar, är en djärv kombination av en klassisk stil som härrör från tradition och en modern stil inspirerad av teknik. Eco i inredning är modern minimalism, men i en lite rikare och varmare version. Varje aspekt av evenemanget skapas utifrån miljövänliga lösningar.

Material av rent naturligt ursprung


Modell för ekologisk stil är naturen. Därför är grunden för ekodesign uteslutande naturmaterial som anses vara traditionella inom inredningsdesign. Grunden är trä, som är ett naturligt, universellt och tidlöst material, värderat oavsett aktuella trender. Den är hållbar och estetisk, elegant i alla typer av interiörer. Trä kan förekomma var som helst i nästan vilket rum som helst - på golv eller väggar, i möbler och dekorativa tillbehör (liksom de i inredning). Förutom trä gäller ekostil även sten, metall, keramik, korgar, rotting, bambu, kork, samt tyger som ull. Tillbehör gjorda av naturliga material gör den moderna interiören till en traditionell, vilket ger det en helt ny dimension.

 


Alla färger på jorden målade inuti


Naturens inspiration är att flytta den till interiören, rymlig och upplyst. Eftersom det viktigaste är strukturen och kartläggningen av former skapade av naturen, avviker den från de mörka och uttrycksfulla färgerna till förmån för de ljusa och subtila. Ekostilen domineras av jordens färger, främst vitt, grått, beige, ljusbrun, som försiktigt kan upplevas av celadon, blått eller gult. Med andra ord, för att återspegla den naturliga harmonin och lugnet, används djupa färger, idealiskt komponerade med naturliga material.

 


Restaurerade enkla trämöbler

Trä dominerar interiören, ofta restaurerad, i en rå form som återspeglar materialets struktur eller målat i vitt.

Trä avser den rustika stilen, där möblerna har en solid konstruktion, samt den skandinaviska stilen, där möbler med en rak linje saknar överflödig dekoration. Men trä behöver inte vara ensamt, och därför kombineras det med andra naturmaterial som metall, flätad och glas.

 

 

Naturliga dekorationer är återvinning av produkter


I ekostil får gamla föremål en helt ny innebörd, tack vare återvinning. Produktionsavfall eller gamla föremål förvandlas till dekorationer för praktiskt bruk. Tack vare trädet görs lampor, galgar, stativ, ramar, rester av tyger sys med draperade eller fluffiga kuddar. För ekologisk inredning överförs idéer också direkt från trädgården. Stenar eller stubbar är naturliga prydnadsföremål som passar perfekt till växter som inte går att missa i naturregistrerade interiörer.

Visa fler inlägg från Mars 2022
pixel