2022-04-25

Hängmatta stol: hur väljer man rätt?

 

Den stora fördelen med denna möbel i inredningen är att vi inte behöver oroa oss för vädret, och vi kan använda den året runt! Vad är värt att komma ihåg när man bestämmer sig för att köpa en hängmatta stol? Hängande fåtölj - inomhus i rummet är en bekväm möbel som introducerar en atmosfär av avkoppling och lugn till evenemanget. Det finns olika former: en bollstol, kokonghängstol, fristående eller upphängd i taket. Hur väljer man en hängande fåtölj?

Hängmattor för barn och vuxna, eller moderiktiga sittplatser

Korghängmatta för barn och vuxna är en kombination av en vanlig fåtölj och en hängmatta. Sådana möbler för rummet rekommenderas för dem som vill introducera en atmosfär av (semester) vila i vardagsrummet eller gillar att använda originallösningar i sina lägenheter. En upphängd sits i rummet är ett bra alternativ för dem som inte kan njuta av sin egen trädgård och inte kan hänga en hängmatta.

 

 

Korghängmatta stol: vilket rum passar en hängande takstol i?

För små och stora, med ett ord: för alla. En hängmatta stol är ett bra förslag för ett barnrum, som kommer att diversifiera barnens tid. Det är en stor del av inredningsdesign. Om du vill lägga till en plats att koppla av och njuta av är det värt att placera en hängande stol nära den öppna spisen. Men om du vill njuta av TV samtidigt, kommer det livliga vardagsrummet att vara en idealisk plats för en hängmatta. Har vi ett större sovrum går det även att installera en hängmatta singel, korghängmatta. På så sätt kommer vi att ändra rummets funktion något - det kommer att användas för att koppla av även under dagen. Och att läsa din favoritbok och höra dina favoritlåtar kommer att vara en riktig fröjd. Det har till och med visat sig vara psykologiskt att en kropp som går in i en sådan slowmotion slappnar av snabbare. Därför ökar populariteten för både hängmattor.

 

Hängmatta stol: var ska man placera?

Det är viktigt att placera stolen på galgarna i rummet. Användningen av säkerhet bör beaktas. Den ska hängas så att den inte studsar mot väggarna. Det ska inte heller finnas några föremål i närheten. Det är bäst att utse ett rum reserverat för stolen som är upphängd i taket. Det är också värt att tänka på vad som är vänt mot sitsen. Våra preferenser är viktiga här. Vi rekommenderar dock att montera hängmattan så att du kan njuta av en fin utsikt under en trevlig sväng – till exempel från ett fönster. Vi installerar hängsitsen med hjälp av en speciell uppsättning för att montera hängande fåtöljer, som vanligtvis innehåller rep, krokar, fjädrar och större dykare. Stolen ska vara stabil. Tillverkaren av produkten bestämmer den maximala belastningen, men den är i genomsnitt upp till 100-120 kg.

Hängmatta stol med stativ, dvs utan montering!

Det är oftast så att en hängmatta endast fäst i taket kan avskräcka vissa människor som är oroliga för säkerheten. Även om dessa farhågor inte är berättigade (hängmattan är anpassad till tunga belastningar), är det värt att överväga ett alternativ - en hängmatta, men den fristående. En sådan stol monteras inte i taket, bara för en hängmatta stol med stativ. Du behöver inte montera den, och dessutom kan du flytta till en annan plats när som helst - även på terrassen eller i trädgården.

 

 

Hängmatta stol för ett barnrum - roligt och tyst

Det är också värt att nämna de gynnsamma effekterna på barnets hälsa och utveckling. Denna stol rekommenderas av barnläkare och psykologer, särskilt barn som har problem med koncentration och lugn, såväl som de med observerad hyperaktivitet. Delikat sväng på svängen gör att barnet kan slappna av, svalka och kontrollera känslorna. En sådan hängmatta gör det också lättare för de små att somna - mjuk gunga slappnar av kroppen, och föräldern kan sjunga sånger eller läsa en bok för barnet innan sänggåendet. Vår prioritet bör vara säkerheten med att använda en sådan stol. En hängmatta monteras bäst i mitten av rummet för att minimera risken att barnet slår i kanten på andra möbler eller väggen. Låt oss även ta hand om korrekt infästning i taket. Efter installationen kan vi försöka ladda stolen med vikten av en vuxen - då är vi säkra på att den är säker för barn. 

Hängkulstol, kokonghängstol, kokonghängstol och andra designerdesigner

En hängmatta upphängd i taket eller ramen liknar en halv såpbubbla. Modern form och optisk ljusstyrka är ansvariga för dess internationella popularitet. Hängmattasäten – välj bara en mjuk kudde och glid in i en värld av välbefinnande.

Moderna hängmattor, hängmattor har väldigt olika former, så det är lätt att hitta en modell som passar olika inredningsstilar. Särskilt två typer av fåtöljer förtjänar uppmärksamhet. Den första är en hängande bollstol eller Bubble Chair. Istället för "såpbubblor" finns det till exempel effektiva flätor - gjorda av rotting eller fast material. Den andra fashionabla stolen är en hängmatta i kokong. Det är egentligen en referens till en annan stol designad av Aarnio EARO, men bildar istället en boll som ser ut som halvöppen mandel, som en kokong. I en sådan fåtölj kan du behagligt gömma dig från hela världen.


Se inspirerande fotografier av hängmattor och hängmattor för hem och trädgård tillgängliga i vår webbutik www.sellyhome.se.

 
 
Visa fler inlägg från April 2022

Rekommenderad

Billig hängstol beige Santorini

Billig hängstol beige Santorini

1 029,00 sek308.70 punkt.
Beige hängstol Bahama

Beige hängstol Bahama

1 599,00 sek479.70 punkt.
pixel