2022-03-21

Hur inreder man ett rum för ditt barn?

Att ordna ett barnrum är en utmaning även för en professionell inredningsarkitekt, det är inte så lätt att göra detta helt själv som en upptagen förälder. Lyckligtvis finns det sätt att hantera det på ett enkelt och till och med ett väldigt trevligt sätt. Här är det viktigt att tänka på säkerheten, samtidigt som man kommer ihåg att rummet för barnet ska ha sin unika personliga prägel.

Säkerhet och funktionalitet

Det yttersta målet med att fixa barnrum ska alltid vara våra barns säkerhet. Material som ska användas för inredning (och speciellt möbler) ska vara hållbara, av god kvalitet och robusta, genomtänkta och möjlighet till problemfritt underhåll av rummet. Glöm inte att barn är aktiva och oförutsägbara och ta hänsyn till detta. Inredningens estetik är också viktig, eftersom interiören hela tiden kommer att påverka den lilla hyresgästens alla sinnen. Föräldrar bör begränsa sin egen insats för att skapa ett äventyrsrum för barnet. Det är barnets rum och det går snabbt att göra och spegla sina egna drömmar man hade som barn. Kom ihåg att detta rum kommer att fylla ett antal funktioner, det kommer att vara en lekplats, ett sovrum, ett arbetsrum, en garderob och ett utrymme för gäster. En smart sak att göra är att dela upp de kvadratmeter som finns i zoner avsedda för specifika uppgifter. Dessa zoner måste vara tydligt separerade från varandra, placera sedan möbler i enlighet med detta. Till exempel: ett skrivbord, ett skåp och en bokhylla måste placeras nära varandra, tillsammans bildar de en separat plats för barnets lärande

Barnets faktiska behov

Under inga omständigheter ska du blockera hela rummet med leksaker, nallar och andra dekorationer som hör till lekplatsen. I kombination med floden av olika väggfärger och dåligt utvalda möbler får vi ett rum som ser ut som en regnbåge av lycka, men barnet kommer inte att kunna fokusera på allt detta. Barn i alla åldrar har olika behov. Förskolebarn mår bäst nära sina föräldrar, sjuåringar gillar att vara ensamma ibland och tonåringar behöver ett rum som ger dem maximal avskildhet. Ända sedan vårt barn börjar skolan kommer han/hon också att vara mer och mer villig att bjuda sina vänner, även för natten. Det är då okej att vara förberedd på detta genom att ha ett extra sovutrymme. Detta uppnår du enkelt genom att köpa en spjälsäng med utdragbar madrass eller våningssäng. Andra alternativ är förstås en soffa med sovfunktion.

 

Modern Våningssäng Jacob 3 Grå/Rosa Med Madrasser För Barn

Från garderoben till garderoben - nästa stadier av barnets utveckling

När du skapar ett barnrum är det smart att dela upp det i tre nivåer. Den lägsta nivån är avsedd för spädbarn. Skåp och hyllor och andra förvaringsplatser bör innehålla de saker som oftast används av ungdomar (leksaker, kläder, böcker) så att barnet kan nå dem när som helst. Möbler, läroböcker och självklart kläder ska först och främst vara de som är tillgängliga för barnet. Den del eller "zon" som är mest orörd av barnet i tidig ålder är den zon som oftast blir "förälderzon" i ett tidigt skede. Där ska man lägga saker som barnet sällan använder, eller bara sådant som det inte kan använda själv. När barnet utvecklas kommer även nästa zoner att finnas inom räckhåll och med tiden kommer det även att omfatta "förälderzonen". På detta sätt lär sig tonåringar undermedvetet innebörden av sin egen mognad. Nu måste de ta över en del av föräldrarnas ansvar och vissa beslut måste fattas själva. Att lära sig ansvar till följd av förändringar i miljön bör börja från tidig ålder. När ett barn får ett eget rum bör vi lära honom om behovet och värdet av att ta hand om möbler och utrustning. Den här typen av utveckling och förmågan att ha något för sig själv är inte bara en utmaning för barnet, utan också en faktisk glädje. Detsamma gäller skrivbordet. För denna möbel, vänta tills barnet börjar skolan. Det blir en sorts symbol för uppväxten och tillkännagivandet av förändring. Från och med nu kommer lärande och utveckling att stå i fokus.

Vi säger "nej" till datorer och tv

Slutligen finns det viktiga råd. Med tanke på den ständiga tekniska utvecklingen i vårt samhälle är det kanske inte den bästa idén att installera en stationär eller TV i barnkammaren. Barn kan helt enkelt inte begränsa användningen av dessa maskiner och detta kan snabbt bidra till att skapa ett beroende. Att sitta i böjd ställning i ett skede av livet där man ska vara fysiskt och mentalt aktiv för rätt utveckling är inte bra och slutar med att sitta böjd framför en skärm. Detta kan leda till negativa hälsokonsekvenser för barnets framtid, både fysiskt och psykiskt.

 
Visa fler inlägg från Mars 2022

Rekommenderad

Stor byrå för sovrummet MONO

Stor byrå för sovrummet MONO

5 199,00 sek1559.70 punkt.
Dela din kommentar med andra
pixel