2022-03-31

Hur man delar upp zoner i ett rum

 

 Hur man delar upp zoner i ett rum

Alla som aldrig har behövt använda sådana knep vet livet! Men talat på allvar – nästan var och en av oss har bott i ett rum som inte passat honom vad gäller storlek och organisation. Att sätta upp väggar är inte nödvändigtvis ett alternativ, och att separera ett intimt område, som en säng eller en arbetshörna, är mer än önskvärt.

Jag tror att många av oss har flera sådana situationer i livet, som var och en motsvarar ett nuvarande ögonblick i hans liv. Först som barn, när vi delar rum med syskon i olika åldrar, med väldigt olika intressen och livsstilar. Senare, som student, när man bor i en studio och inte vill bädda varje dag, och samtidigt inte vill att kungariket ska se slarvigt ut. Då i en större lägenhet där utrymmet delas med en sambo. Att få barn minskar tydligen utrymme och andning kraftigt. I var och en av dessa situationer kan du använda en mängd olika lösningar som är uppdelade av till exempel ett symboliskt obekvämt rum i zoner så att alla kan hitta en plats för sig själva.

Kom alltid ihåg att varorna är till oss, inte tvärtom. Och våra lägenheter är för oss också. De kommer att tjäna oss så gott de kan. Om du tycker att det är så här din plats ska vara, så måste du definitivt ha rätt! Faktum är att det finns många alternativ för zonindelning, och allt beror på vad vår budget är, hur mycket utrymme vi har och hur mycket vi vill separera.

Ibland räcker det med en skärm, en möbel eller ett luftigt tyg hängt på en ståltråd. Andra gånger räcker det inte. Vi behöver en riktig gräns och en riktig skiljelinje. Se våra inspirationer om hur man kan skilja en zon från en annan. En intressant idé är det otvivelaktiga glaset. De löser problemet med att belysa delen utan tillgång till fönstret, de är eleganta och väldigt snygga på samma gång. Väggen av växter som klättrar uppåt är något som inte alla vill tänka på och har en intressant effekt. När allt kommer omkring passar den perfekt in i den urbana djungeltrenden som promotas intensivt av media, designers och stylister. Kolla själv!

fot. apartment therapy, www.dezeen.com, www.brit.co, theborrowedabode.com, www.inmyroom.ru, blog.bloglovin.com, www.decocrush.fr, www.ikea.com

 
Visa fler inlägg från Mars 2022

Rekommenderad

Bokhylla med skrivbord vit B-1

Bokhylla med skrivbord vit B-1

2 199,00 sek659.70 punkt.
Bokhylla med skrivbord mörk ask B-1

Bokhylla med skrivbord mörk ask B-1

2 199,00 sek659.70 punkt.
pixel