2023-04-15

Hur man väljer en hörnsoffa för vardagsrummet?

 

 

 Hur man väljer en hörnsoffa för vardagsrummet?

Hörnsoffa är för närvarande den mest populära utrustningen för klassiska och moderna lounger. De senaste åren har den definitivt ersatt traditionella soffor, bäddsoffor och hopfällbara sängar. Moderna hörnsoffor hörn kan överraska med funktionalitet. Det är värt att komma ihåg några grunder när du handlar. En hörnsoffa i vardagsrummet är mer än ett verktygsskåp. Även om grunduppgiften såklart är att ge en bekväm vila, har den också en annan funktion - dekorativ. Vi måste komma ihåg att hörnsoffan ofta är den största möbeln i vardagsrummet – den fokuserar automatiskt på alla besökares ögon. Det är den som är en oskiljaktig följeslagare till sportevenemang, födelsedagsfirande eller helger med familjen. När vi bestämmer oss för att köpa en hörnsoffa måste vi vara uppmärksamma på några viktiga detaljer. Tack vare detta kommer vi att välja en praktisk hörnsoffa och passa resten av inredningen. Vad ska du leta efter?

1. Ta reda på vad du egentligen behöver en hörnsoffa till.

Först måste vi bestämma vad hörnsoffa behövs till. Utifrån detta kommer vi att kunna bestämma vilken budget vi har för utveckling och vilken typ av hörnsoffa vi ska köpa. Vill vi ha funktionalitet – välj en hörnsoffa som är stor, har sovfunktion, behållare för sängkläder, bekväm sänggavel och är gjord av ett material som inte fastnar på kroppen och är lätt att rengöra. Låt oss till exempel undvika huden, eftersom den kan knarra - störa hushållsfriden. På sommardagar kan huden också vara obehagligt klibbig mot kroppen. Om vi ​​bara är intresserade av den dekorativa funktionen kan vi investera i en hörnsoffa med mer dynamiska former, klädd, med en tydlig - iögonfallande färger.

2. Anpassa storleken på hörnsoffan till storleken på vardagsrummet.
Hörnsoffa måste vara bekväm först och främst. Dess uppgift är att ta emot en familj eller en grupp vänner. Det är värt att mäta exakt vilken längd på hörnet vi behöver. Denna mätning kan utföras med en enkel mätare. Det är också värt att komma ihåg storleken på rummet och andra möbler. Hörnet ska inte överväldigas, hindra kommunikationsvägen, göra det svårt att flytta runt i vardagsrummet. Det kan inte heller orsaka en känsla av "trassel" inuti. Hörnsoffa med en bredd på över 300 centimeter kräver en annan yta än den med en bredd på 200 centimeter.

3. Hörnsoffa till vardagsrummet – i vilken stil?
Utseendet är viktigt. Hörnsoffa är ofta en representativ utrustning, så det är ingen bra lösning att köpa så mycket billigt. De billigaste hörnsofforna är gjorda av material av dålig kvalitet, de kan ha problem med jämn och tydlig vikning eller vara fodrad med ett material som snabbt "fångar" smuts. Hörnsoffan måste också passa perfekt till resten av rummet och den utrustning som finns i den. Ett bra hörn ser vackert ut med trägolv och klinker, med en vägg målad i en fin färg och med annat ljus. Så hur uppnår man önskad effekt? Låt oss inte välja intressanta hörnsoffor.

4. Tygmaterial i hörnsoffa.

Hörnsoffans tyg måste vara slitstarkt och möjliggöra bekväm rengöring av ytan. Lyckligtvis erbjuder tillverkare ett brett utbud av lösningar, allt från läder och ekologiskt läder, till efterbehandlingsmaterial. Bra hörnsoffa har gjort det klart:

- de behåller sin ursprungliga färg under lång tid,
- smula inte sönder,
- tvätta eller gnugga inte,
- de är lätta att rengöra,
- de är lätta att ta hand om,
- de ser bra ut i originalform, såväl som i kombination med alla typer av mattor och överlägg.
 
När du köper en hörnsoffa är det viktigt att komma ihåg att detta är en investering inte för en säsong. Hörnsoffa kan användas av oss väldigt ofta och det är därför dess val är så viktigt. Vi bör ta hand om hörnsoffan vid den tidpunkt då barn och djur är närvarande hemma.

5. Hörn till vardagsrummet: billig hörnsoffa pris.

Tyvärr är priset fortfarande huvudkriteriet när man handlar. När vi bestämmer oss för att köpa den billiga hörnsoffan måste vi räkna med alla nackdelar, som kan bli uppenbara redan under den första användningsperioden. Du kan till och med nämna svårigheten att fälla ut hörnet, hög drift av mekanismen, knarrande, kollapsande säte. Den optimala lösningen är inte att föreslå priset på hörnsoffan, utan också hörnets funktionalitet, utseendet, möjligheten till konfiguration samt arrangemangets mångsidighet. Vi inbjuder dig att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Det är värt att följa kampanjer på www.sellyhome.se, det finns ofta hörnsofferbjudanden och andra möbler, så du kan välja din perfekta hörna och även njuta av rabatten.

 

Så hur väljer man en hörnsoffa?

Hur väljer man en hörnsoffa? En bra lösning bör övervägas. Du bör bekanta dig med utbudet från flera butiker för att jämföra utbudet. Särskild uppmärksamhet bör ägnas nätbutiksförslag, till exempel www.sellyhome.se, eftersom de har en mycket större yta än stationära butiker. Var uppmärksam på inte bara priset, utan framför allt kvaliteten på hantverk och efterbehandling. Tack vare detta kommer vår hörnsoffa i många år att beundras - både av oss och våra gäster.


Var ska man sätta en hörnsoffa i vardagsrummet?

Du kommer förmodligen att tycka att den ska stå i hörnet av rummet. Men inte nödvändigtvis! Se vad du ska leta efter innan du köper.
- Mitt i vardagsrummet:
Tanken på att använda en hörnsoffa som en ö är inte så galen som du tror. Var uppmärksam på storleken på rummet och platsen du vill bo. Det här alternativet fungerar bäst i öppna ytor, så att du kan dela upp vardagsrummet i zoner.
- I hörnet av vardagsrummet:
Att placera en hörnsoffa i hörnet av rummet eller vid väggen är nödvändigt i ett litet vardagsrum. Men överväg placeringen av dörren, fönster och TV.


Tips: Om du placerar en hörnsoffa i mitten av vardagsrummet, se till att ryggen är täckt med ett tyg. Det innebär att baksidan är färdig med samma material som hela hörnsoffan.

 

 

Vilken typ av hörnsoffa att välja?

Att välja en hörnsoffa stilmässigt är en fråga om två faktorer: smak och inredning. Det är viktigt att det matchar resten av möblerna och att du gillar det.
Modern stil: Stil inte för alla. Det finns ingen plats för många dekorationer här. Lite rått. Men funktionell. Skapad trots de rika prydnaderna. "Form följer funktionen" Louis Sullivan
Klassisk stil: Klassisk är ingen "mormors" möbel. Klassikern är det bästa inslaget i en given era, som den lilla, svarta. Du kommer inte att uppleva några flashiga projekt här. Hörnsoffa i klassisk stil är bekväm, mysig och dämpad.
Skandinavisk stil: Ljusstyrka, renhet och mysighet. Interiören i skandinavisk stil kommer att ge lättnad till sinnena. Nordic hörnsoffa i skandinavisk stil går alltid hand i hand med träben och ljusa färger.
Loftstil: Rå form på hörnet och metallbenen "rakt från fabriken". Något kallare nyanser av grått, svart och marinblått, men ändå bekväma.

 

Modern Hörnsoffa Mango

En vacker hörnsoffa med schäslong i enkel och modern design. Sömnfunktion är en fantastisk lösning när vi inte har ett extra gästrum, och vi älskar att bjuda in vänner – tack vare detta kommer problemet med en extra viloplats aldrig att oroa dig igen. Det praktiska sättet att fälla ut garanterar enkel användning av sovplatsen när som helst.

 

Sovesofa Ginger

Så här är den nordiska hörnsoffan Ginger, snygg, moderiktig och lite stilig. Höga metallben och förstklassig textil.
Elegant och lyxig hörnsoffa perfekt anpassad till många interiörer. Höga metallben ger bäddsoffan en lätthet och hjälper till att hålla ordning under möblerna.

 

Hörnbäddsoffa Candy

CANDY kännetecknas av en rymlig form, som är perfekt för stora rum. Du kan styla hörnet i en modern stil, i gråa och pastellfärgade tyger eller som en klassisk variant Designa en unik modell så att den passar din smak perfekt.

 

Ram och fyllning

Det är väldigt viktigt vad hörnsofframen är gjord av. Den kan vara gjord av massivt trä eller möbelskiva. Stålramar har också hittats. Det finns en fyllning på hyllan. Oftast är den fylld med wellpapp, bonell eller fickresår eller med flexibla säkerhetsbälten. Inredningen i kuddar och säten är ett annat viktigt element, eftersom vi först och främst vill ha användbarhet. I möbler från nedre hyllan stöter vi ofta på vanliga svampar i sätena som tyvärr kommer att deformeras med tiden och bli tunnare. De som är fyllda med skum kommer att fungera bättre om det är fäst på vågpumpar som kommer att sänka deformationen. HR-skum, det vill säga högelastiskt, har hög elasticitet och styrka och det oregelbundna skummet skiljer sig från det vanliga skummet som anpassar sig efter kroppens form. Bonellfjädrar är definitivt dyrare, men de är mer hållbara och sjunker inte lika lätt på de ofta sådda ställena, tack vare att de är vertikalt justerade och kopplade till varandra, så att hela systemet arbetar under tryck. Om hörnet ska fungera som en säng är det säkert det viktigaste för de två sista typerna av fyllning. För modeller där ryggstödet efter utfällning blir en del av sömnen kommer båda delarna att vara desamma. Men om vi har en skjutbar sovrumsdel får vi räkna med att det blir en annan fyllning än i sitsen. Användningen av skum i kuddar och ryggar är en frekvent procedur, eftersom skummet kan skäras till vilken form som helst. Silikonbollarna kommer att se mer fluffiga ut, samtidigt som de är väldigt elastiska och ger därmed bra stöd för nacke och huvud. Dessutom är det ett antiallergiskt material.

Design hörnsoffa Calabria

Hörnsoffa Calabria. Ett bra val om du letar efter en snygg och bekväm soffa. Ett högkvalitativt tyg som designhörnsoffan är täckt med kommer att se bra ut under lång tid.Hörnbäddsoffa Grå

Vilken typ av hörnsoffa att välja?

Bland hörnsoffor kan du möta de 2 mest populära typerna. U-soffa och L-formad När du väljer rätt hörnsoffamodell för vardagsrummet är det nödvändigt att ta hänsyn till hörnsoffans form och storlek och hur vi ska placera möblerna. Var uppmärksam på längden på huvudsoffan och schäslongen och kolla om hörnsoffan passar i ett sådant rum. Det är värt att lämna några centimeter av lager - ibland glömmer vi att vara uppmärksamma på sådana element som en remsa nära väggen, vilket inte tillåter att soffan skjuts till slutet. Formmässigt finns L-hörn som hörnsoffa med schäslong i många storlekar, så du kan enkelt hitta modeller som passar till både mindre och större lägenheter. När det kommer till U-formade hörn (med två schäslonger) är dessa modeller oftast mycket större. Hörnsoffa av denna typ kan endast användas i lägenheter eller hus där vi har tillräckligt med utrymme.

Vänster eller höger sida av hörnet?

När du bestämmer dig för en hörnsoffa är det viktigt att välja sida. Det finns två alternativ du måste överväga:

- sidval vid köp.
- universalhörn, där du vid montering bestämmer vilken sida av hörnet du behöver.

Mått på hörnsoffa: Vilka storlekar bör du tänka på? Hur mäter man hörnsoffa?

Vad mer behöver du veta om möblernas längd och bredd? Självklart höjd och bredd på sitsen och höjden på ryggstödet. Hörnsoffan till vardagsrummet är den perfekta mysmöbeln, så alla mått måste anpassas efter oss. Om vi ​​är långa, välj högre modeller, om lägre respektive mindre – så att vi inte sitter i soffan med böjda ben eller hängande fötter i luften.

Magisk modulsoffa - modulsoffa

För en stor familj? Självklart en stor hörnsoffa! Tillverkare av modulset har ett mycket brett utbud av hörnsoffor i olika former och storlekar. För att en person ska kunna slappna av bekvämt och trivas i mjuka kuddar behöver du ca 80 cm ledigt utrymme. Det är inte svårt att räkna ut att en familj på fyra personer ska ha en möbel runt 320 cm bred. För närvarande är moduler av modulära hörnsoffor ganska sensationella. Och inte konstigt! Denna moderna möbel kan enkelt anpassas till alla salongsarrangemang. Vissa hörnsoffor består till och med av ett dussin moduler! Möbelsegment kan kombineras och ordnas efter önskemål och därmed ändra form. Det är inte konstigt att den modulära hörnsoffan från sellyhome känns bra i både stora och små interiörer.

Billig modulsoffa Fico

 

Tack vare FICO-systemet kan du bygga din drömsoffa som passar perfekt in i ditt rum. Den modulära soffan kommer definitivt att uppfylla dina förväntningar

 

Sovfunktion i bäddsoffan - hörnsoffa med förvaring

Förresten, det finns en poäng att tänka på - storleken på sovplatsen, om vi bestämmer oss för att ha en hörnsoffa med sovfunktion. Detta är ett särskilt viktigt problem om hörnsoffan i vardagsrummet spelar rollen som en daglig plats att sova. För dagligt boende för två personer börjar den bekväma bredden på sängarnas yta från cirka 140 cm. På en smalare säng kan man sova några nätter, men i längden kan sängens lilla bredd bli trött. Om hörnet på bäddsoffan bara ska vara en ledig sovplats kan två personer enkelt ha en bredd på cirka 120 cm, eller till och med några cm mindre. En mycket användbar funktion är en hörnsoffa med en behållare för bäddsoffa med förvaring. Detta löser problemet med att förvara extra täcken eller kuddar. När det kommer till hörnsoffor med bäddsoffafunktion måste du förutom storleken på sovplatsen ta hänsyn till ett annat element - soffläggningssystem. Bland hörnen i vardagsrummet finns de mest populära systemen LOFT och ROSSO.

 Hörnsoffa Paros

 

Tillbehör till hörnsoffa

Tillsatser gör hörnsoffan mer funktionell. Förvaringsutrymme och containrar är ett extra förvaringsutrymme. Puffar som i en hörnsoffa, gör att du får extra sittplatser.

Vilken typ av klädsel ska jag välja i hörnsoffan till vardagsrummet?

Vi har redan nämnt hur man separerar de vänstra och högra hörnen, vilka dimensioner och dimensioner man bör vara medveten om och pratar några ord om sovfunktioner. Vad finns kvar av de tekniska aspekterna av att välja hörnsoffa till vardagsrummet? Naturligtvis klädseltyp. Detta är ett mycket diskutabelt problem – både konstläder, hörnsoffa i skinn och tygöverdrag har sina anhängare. Bland fördelarna kan vi nämna elegant design av PU-läder, lätt att rengöra och mer motståndskraftig mot fläckar, att slå negativ är lätt att skada (se upp för husdjur med klor) och en svalkande känsla vid kontakt med PVC-läder. Hörnsoffa i skinn i en stor familj där det ofta finns några rastlösa barn kan vara en utmaning. Barn älskar experiment, särskilt kreativa, så det kan visa sig att hörnsoffan plötsligt pryddes med en färgglad kritateckning. Lyckligtvis är kreativitet helt enkelt! Tillverkare föreslår allt oftare hörn täckta med tyger vars fibrer är täckta med en osynlig fläckbeständig beläggning. Tack vare innovativ teknik är det lätt att ta bort svåra föroreningar från klädseln – ibland bara med hjälp av vatten och en trasa. Färgen på klädseln är också viktig - de grå tonerna är mest praktiska. Om du drömmer om en hörnsoffa badad i ljusa toner - vit, elfenben eller grädde, välj versionen, vilka kuddar "klädd" i örngott. Tack vare detta kan du enkelt ta bort och tvätta bort dem. Klädseln ser lite mer traditionell ut och är bekväm att bära. Bekvämligheten med rengöring beror på typen av tyg, men det förnekas inte att tyget är lättare till svårt att ta bort fläckar. Lösningen är alltid att välja rätt färg, där mindre kommer att synas på smuts. Och när det kommer till dilemmat med tyg eller miljövetenskap är det värt att uppmärksamma intressanta förslag som kombinerar båda dessa material. Det slutliga beslutet att välja ett tyg eller PVC-läder är verkligen väldigt enkelt och alla bör anpassa typen av klädsel efter dina behov.

Hörnsoffa Chiara

Chiara bäddsoffa - Snygg och funktionell. De justerbara nackstöden ger otroligt bra komfort och är avkopplande för nacken. En imponerande design som ser lika bra ut som fristående möbler som intill en vägg. Med klickfunktionen är de lätta och anpassar sig perfekt efter dina behov. Soffan har även en sovfunktion med en liggyta på 120x200cm med förvaringsutrymme.

 

Grå hörnsoffa, eller kanske blå hörnsoffa? Vilken färg ska du välja?

Vilken hörnsoffa du väljer beror till stor del på i vilken stil vardagsrummet är inrett och vad köparens smak är. I modern stil kommer modeller med ett ganska stramt och enkelt utseende, i djupa färger som grått, att fungera bäst. I sin tur kommer den klassiska typen att ge en känsla av mysig och bekväm. De är mycket populära i möbler i skandinavisk stil, som kännetecknas av lätthet och naturlighet, så det är bäst att kontrolleras i detta fall hörn på höga ben, med beige klädsel i nyanser av beige hörnsoffa. Vilken stil vi än väljer är den moderiktiga färgen grå. Det behöver inte alls vara kallt, det beror på valet av nyans. Man måste komma ihåg att den grå är elegant, men praktisk, eftersom det är svårt att slå ut smuts i förgrunden. Ett annat trendigt val av behandling är stark kontrastfärg i förhållande till resten av rummet, samt ett ganska ljust exempel. Klart gult, rött, grönt där det var huvudvikten föll på hörnsoffan.

Grå hörnsoffa Violet

Oavsett om du gillar elegant estetik - VIOLET hörnsoffa ser vacker ut i alla stilar. Dessutom kommer formen att fungera i både mindre och större rum, och möjligheten att välja sida, skapar möjligheten till en perfekt passform av modellen till designen av ditt rum.

 

 

 

Vad tycker du om vår artikel? Kommer informationen som samlas här vara användbar för dig? Eller kanske du glömt en viktig aspekt?

Vi väntar på dina kommentarer.

 
Visa fler inlägg från April 2023
Dela din kommentar med andra
pixel