2021-06-17

Kontinentalsäng - en symbol för komfort och lyx i ditt sovrum

 

 

 

En kontinentalsäng är en del av sovrummets inredning som kännetecknas av elegans och en unik stil. Kontinentalsängar producerades förut för hotell, väljs den idag allt oftare för privata hus och lägenheter. Den är en stor, praktisk, solid tillverkad och mycket bekväm. Utrustad med många bekvämligheter och funktioner, garanterar den maximal komfort. När allt kommer omkring har det länge varit känt att en korrekt utvald säng är en garanti för hälsosam sömn.

Kontinentalsäng - vad är det?

Kontinentalsäng är en typ av säng som vanligtvis används som sovplats på hotell och pensionat. Under de senaste åren har sådana möbler också blivit mer och mer populära i vanliga hem. Det är ett stoppat möbel, bestående av ett nedre förvaringsutrymme, vanligtvis av trä, och en matchande madrass som är fylld med bonnellfjädrar (de garanterar hög flexibilitet, är mycket slitstarka. förvaringsutrymmet och madrassen som placeras på den gör den kontinentalsängen mycket högre än vanliga sängmodeller.

Varför anses kontinentalsängar lyxiga?

Mode för kontinentalsängar kommer från USA och har varit populärt i Europa i många år. Ett kännetecken för denna typ av säng är höjd. Sovområdet ligger cirka 60 till 70 cm högre över golvet (beroende på benhöjden och madrassens tjocklek) jämfört med andra typer av sängar. Detta är en stor fördel eftersom det gör det lättare att ändra kroppsposition från liggande till stående och vice versa, särskilt för äldre användare.

En ytterligare fördel för kontinentalsängar är minskning av damminandning - det är viktigt för hälsan, särskilt för allergiker. När du sover i en viss höjd från golvet är du inte i kontakt med pollen under sömnen, vilket kan irritera slemhinnorna och halsen. Kontinentalsängar finns i olika storlekar, inklusive: 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 eller 200x200 - vilket gör dem lämpliga för rymliga och stora sovrum.

Konstruktion av en kontinentalsäng

Madrassbas

Först och främst har den kontinentalsängen ingen klassisk träram som vi placerar en sovmadrass på, och dess funktion tas över av en trälåda fylld med bonnellfjädrar. Denna typ av fjädrar ger bra stöd för madrassen och hög elasticitet, vilket översätts till användarkomforten. Bonnellfjädrar är mycket slitstarka, de håller även mycket tunga belastningar, tack vare vilken den kontinentala sängen är solid och håller i många år. Basen är gjord av tyg. Tack vare valet av ett stort antal material kan du skapa en individuell och mycket elegant möbel som passar perfekt till interiörens karaktär.

Sovmadrass

Den oftast valda madrassen är en fickmadrass, du kan också välja en skummadrass eller en latexmadrass. Fickmadrassen är fylld med många fjädrar stängda i separata fickor. På grund av att fjädrarna är åtskilda från varandra fungerar var och en separat och reproducerar perfekt formen på en liggande persons kropp. Fjädrarnas oberoende handling ökar också komfort att sova med en annan person, eftersom den andra personens rörelser inte känns så mycket av partnern, tack vare personen inte vaknar på natten. Fickmadrasser kan innehålla standard antal fjädrar ca. 270 / m2 eller ett ökat antal fjädrar ca. 500 / m2. Madrasser är vanligtvis dubbelsidiga, så att man kan vända på den och därmed förlänga dess livslängd.


Ytmadrass (topper)

En annan del av den kontinentalsängen är en ytmadrass. Det är en tunnare madrass utan fjädrar, vilket ökar användarkomforten. Det används för att skydda de nedre delarna från smuts och skador. Madrassöverdraget kan vara 4-8 cm och ju tjockare det är, desto mer ökar det sovkomforten. Det finns många typer av ytmadrasser. Förutom klassiska toppmadrasser av högelastiskt skum kan du använda en termoreglerande madrass av termoelastiskt skum eller en mycket hygienisk och hållbar latexmadrass.

En toppare är ett element som inte finns på alla modeller av kontinentalsängar. Dess närvaro bestäms av den grundläggande skillnaden mellan en amerikansk säng (den består av två madrasser: den övre och den nedre, den övre har ett inbyggt lager som ersätter ytmadrassen) och det skandinaviska (ytmadrassen är ett separat element).

Huvudgavel

Huvudgavel är det mest iögonfallande elementet av kontinentalsäng. Det passar vanligtvis till helheten på ett estetiskt sätt och är klädd med samma material som hela möbeln. Utan tvekan har sänggaveln ett högt estetiskt värde, lägger till klass i hela sovrummet och skapar - förutom elegans - ett intryck av mysighet. Det har också andra praktiska fördelar. En av dem är att skydda väggen från smuts, den andra - förmågan att sitta bekvämt medan du läser en bok eller tittar på TV.

Vilken madrass ska jag välja för en kontinentalsäng?

En kontinentalsängsmadrass måste ha:

En väl vald typ av material

Som med andra typer av sängar finns det många typer av kontinentalsängsmadrasser på marknaden. Du kan till exempel välja de modernaste kontinentalsängsmadrasserna av skum, dvs. mycket elastiska och termoelastiska, samt fjädermadrasser, dvs. fickmadrasser. Låt oss börja med skummadrasser. Denna typ av madrass anses vara den bästa för personer som lider av ryggproblem, ryggont av okänt ursprung eller hållningsfel. I så fall är det bäst att välja en termoelastisk kontinentalsängsmadrass. En mycket elastisk kontinentalsängsmadrass är bättre för människor som vill agera profylaktiskt och förhindra hållningsfel eller muskelspänningar.

Kontinentalsäng fickmadrasser anses vara de bästa för människor med en större kroppsstruktur, eftersom de jämnt stöder hela kroppen och de ärockså mycket hållbara. En sådan madrass kommer att hålla längre än en madrass gjord av något annat material.

De mest lyxiga och moderna kontinentalsängsmadrasserna är hybridmadrasser. Dessa är madrasser med en fickmadrass längst ner och ett lager med en termoelastisk madrass längst upp. Tack vare detta är en sådan madrass extremt tålig, bekväm, stöder ryggraden och deformeras inte ens under hårt tryck.

Lämplig hårdhet

Kontinentalsängsmadrasser varierar i hårdhet från H1 (mjuk madrass), genom H2 (medium hård) till H3 och H4, som är mycket hårda madrasser. De flesta par väljer medelhårda madrasser, men allt beror verkligen på individuella preferenser. Om båda partners vikt är över 90 kg är H4-madrassen den mest lämpliga - med högsta hårdhetsgrad.


Rätt mått

Kontinentalsängsmadrasser finns vanligtvis i storlekar för två. Minst bredd är 140 cm. Den kontinentala madrassen kan vara upp till 200 cm bred. Allt beror på dina preferenser, sömnrytm och figur. Den bekvämaste madrassen för två personer är den som mäter 160-180 cm.

Kontinental- och traditionell säng - likheter och skillnader

Den största skillnaden mellan en kontinentalsäng och en traditionell säng är naturligtvis konstruktion. Kontinentalsängen är integrerad med madrassen, ofta större än traditionella sängar. Den är bred, mer hållbar och lättare att anpassa till individuella behov, både när det gäller estetik och justering av ryggraden.

Traditionella sängar består endast av en trälåda med ram, madrassen är inte en integrerad del av den och måste köpas separat. Båda sängarna är tillgängliga i populära möbelaffärer. Kontinentalsängar är allmänt erkända som ett mycket dyrare alternativ, även om detta inte alltid är sant. Detta är en av anledningarna till att de ofta finns i lyxlägenheter.

Vilken kontinental säng ska jag välja?

När du köper en ny möbel är det naturligtvis att det första du tänker på är storlek, sedan stil och pris. Undrar du vilken kontinentalsäng du ska välja för ditt rum?

Dimensioner

Modeller med olika dimensioner finns på marknaden. När det gäller enkelsäng rekommenderar de flesta tillverkare kontinentalsängar med måtten 120x200 cm. En dubbelsäng kan köpas i storlekarna: 140x200, 160x200 - särskilt rekommenderas för par eller en kontinentalsäng 180x200 cm. Längden 200x200 cm passar för personer över 180 cm långa. Naturligtvis finns det mindre storlekar på kontinentalsängar, men kom ihåg att det här är möbler som ser bättre ut i större dimensioner.
 


Stil

Varje möbel som går till sovrummet eller något annat rum ska matcha arrangemangets stil. Det finns många modeller av sängar tillgängliga för försäljning, som har olika design. De finns i ett stort antal färger och är gjorda av olika material. Vilken säng vi väljer beror på hur vårt sovrum är ordnat. Enligt många bör den bästa kontinentalsängen för ett rum i kolonialstil vara mörk. En rikt dekorerad säng är det bästa valet för ett sovrum i retrostil. När det gäller interiörer inredda i skandinavisk, minimalistisk eller japansk stil är en säng med känsliga dekorationer det bästa valet.


Pris

I slutet återstår naturligtvis priset. Som vi redan har nämnt anses kontinentalsängar vara dyrare på grund av deras komplicerade struktur, användningen av högkvalitativa material och lyxmöblernas status, vilket är synonymt med sovkomfort. Det är en väldig investering i din egen hälsa. Hur mycket vi betalar beror främst på vad vi verkligen förväntar oss.

Kontinentalsäng med behållare eller lådor?

Vissa uppskattar komfort och bekvämlighet, medan för andra är ordning och arrangemang viktiga. För älskare av att kombinera dessa funktioner finns det något speciellt - en kontinentalsäng med en linnebehållare! Det finns tre alternativ:

kontinentalsäng med en behållare som öppnas uppifrån


kontinentalsäng med lådor som glider på sidorna


kontinentalsäng med lådor som glider ut framifrån


Om du vill ha en praktisk möbel kan du välja en kontinentalsäng där du kan gömma täcken, kuddar eller sängkläder. Hur gör man det bäst, dvs enligt era behov? Svaret är enkelt - en träkista som fungerar som en behållare för sängkläder i en kontinentalsäng. Det betyder att du kan använda hela ytan och därmed utrymmet under sovytan, vilket verkligen är mycket utrymme! Du behöver inte heller oroa dig för extra utrymme. En kontinentalsäng med en behållare som öppnas överst behöver inte en. Tack vare detta kan du ordna vilket utrymme som helst runt sängen.

Naturligtvis har en kontinentalsäng med lådor en liknande funktion. Om du föredrar att sortera saker, kommer en sådan säng att vara perfekt. Indelningen i separata lådor har därför en betydande fördel jämfört med en container som öppnas uppåt. Det är dock inte utan brister. För det första garanterar det inte så mycket utrymme på grund av behovet av att separera lådor, och för det andra kräver det en mer detaljerad bedömning av arrangemangsalternativen. En kontinentalsäng med lådor framtill kommer att öka avsevärt i längd när du öppnar dem. När du väljer en kontinentalsäng med sidolådor, kom också ihåg att du behöver mycket utrymme på sängens sida.

Utseendet på en sänggavel i en kontinentalsäng

Sänggavel är en av de första sakerna du kommer att märka när du går in i sovrummet. Det kan verka överflödigt - men en kontinentalsäng utan sänggavel kommer att beröva dig många av fördelarna - det är därför få köpare väljer en kontinentalsäng utan sänggavel. Med så många stilar och material att välja mellan är det svårt att förutsäga vad som kommer att se perfekt ut i ditt sovrum. En sänggavel är ett utmärkt sätt att lägga till en unik effekt i ett rum. Du kan välja ett material med en intressant struktur.

Ett quiltat sänggavel med knappar sydda med tyg är ett utmärkt sätt att lägga till en intressant touch i ditt sovrum. Användningen av metallspikar eller trimmade kanter kan också väcka intresse för en sänggavel och komplettera den allmänna stilen i ett sovrum. Du kan också välja sänggavel i en intensiv färg som kommer att uppfriska sovrummet. Välj en mörkare färg om du vill att sänggaveln ska vara ditt huvudfokus och ljusare färger om du vill ha en mer dämpad look.


Tänk på storleken på sänggaveln - sänggaveln måste matcha sängens storlek för att få ett harmoniskt utseende. Om du har en queen size säng behöver du en ganska stor sänggavel. Om du väljer en mindre säng för sovrummet kan du välja en låg sänggavel. Kom ihåg att tänka på proportioner när du väljer: bredare sängar kräver ett högre sänggavel för att se bra ut. Kom också ihåg storleken på ditt rum och det helhetsintryck som en stor sänggavel kommer att skapa. Välj ett större sänggavel om ditt rum är tillräckligt stort, men om ditt rum har lite utrymme, överväga att välja ett grundgavel som inte visuellt överväldiger rummet.

Hur man sträcker en kontinentalsäng?

Undrar du hur du sträcker din kontinentalsäng så att du kan känna dig i ditt eget sovrum som på ett elegant hotell? Detta kan göras på många olika sätt. Det är viktigt att ta hand om alla detaljer. Det är värt att få vitt linne tillverkat av material av högsta kvalitet. En sådan uppsättning kommer att ge elegans och en ovanlig atmosfär i alla rum. Det är också viktigt att investera i ett överkast som kan vara tillverkat av ett originaltyg. Ett sådant tillbehör ger interiören en unik karaktär. Helheten kompletteras med lämpligt utvalda kuddar för sängen, som matchar rummets stil.

Anpassa din säng

Det är möjligt att anpassa enskilda delar av kontinentalsängen efter dina önskemål. Tänk dock på att det kan göra en kontinentalsäng mycket dyrare att gå utöver de vanliga modellerna som ofta finns i tegelbutiker och onlinebutiker. Parametrar som sovrumets höjd och vikt eller dimensioner kan kräva en skräddarsydd säng eller särskilda typer av fyllning i madrassen. Du vet redan vad en kontinentalsäng är - nu återstår det att överväga var du ska välja att köpa den.

Var borde man köpa en kontinentalsäng?

En kontinentalsäng är en möbel som är huvudutrustningen i varje sovrum. På grund av detta kan den köpas främst i butiker som säljer möbler. Det går att köpa möbler i stationära butiker och via Internet. När vi väljer stationära inköp kan vi noggrant titta på alla tillgängliga produkter och även testa dem. Människor som föredrar att handla online har möjlighet att se fler modeller och välja de som passar dem bäst.

Tack vare en sådan inköp sparar vi inte bara mycket tid utan också pengar. Genom att bläddra bland olika webbplatser som erbjuder möbler till salu kan vi jämföra priserna på tillgängliga produkter och läsa recensioner om dem. Sådana åsikter ges av personer som köpte föremålet och vill dela sina observationer.

Kontinentalsäng – sammanfattning

• De är över 70 cm höga - det gör byte av positioner mycket enklare och bekvämare än på en normal höjdsäng.
• Ett trendigt utseende - kontinentalsängar ser väldigt snygga ut och gör sovrummet mer lyxigt.
• Ett stort urval - dessa sängar är tillänglig i många varianter. Du kan välja sänggavelens färg och klädsel på hela sängen, samt typen av madrass. Det är enkelt att hitta den exakta sängen du vill ha.
• Den högsta bekvämligheten - sådana sängar garanterar den bästa avkopplingen och en mycket vilsam sömn. Även om du sover fyra timmar istället för åtta.

Utan tvekan är kontinentalsängar extraordinära möbler och de kommer att vara ett elegant och funktionellt center av sovrummet. Välj rätt, välj en kontinentalsäng!

 
Visa fler inlägg från Juni 2021

Rekommenderad

pixel