2019-08-05

Köpa madrass? Hur väljer du en madrass till sängen?

 

Köpa madrass? Hur väljer du en madrass till sängen?

På frågan om den perfekta sovmadrass får vi inte ett entydigt svar. Alla har en annan kroppsstruktur och somnar och sover i olika positioner. En djup sömn som regenererar hela vår kropp, muskler och sinne är en oskiljbar del av en produktiv dag. Sängen med madrass som vi sover direkt påverkar kvaliteten på vår sömn. En bra madrass är en som passar bäst till våra behov och önskemål. Lyckligtvis kan vi göra val från många typer och modeller. Madrass på sängen är definitivt en investering i många år, särskilt när det gäller hälsa, vila och välbefinnande. Hur väljer du den bästa madrassen för sängen som uppfyller våra krav? Kolla in våra tips och investera i en god sovmadrass!

Säng madrass - hur man inte går vilse?

Ett rikt urval av madrasstyper kan ge dig huvudvärk, det första kriteriet är att fylla madrassen, det är vad som finns inuti. Madrassens bidrag påverkar inte bara sömnkomfort, vila, utan också vår hälsa. Insatsen är ett slags "chassi" på madrassen och det är hans uppgift att förse din rygg med rätt positionering och stöd. Billiga madrasser som tar hand om din hälsa.

Sängmadrasser - olika typer

Var och en av de tillgängliga madrasserna har olika egenskaper. Som vi skrev tidigare är det bäst att testa dem på din egen hud och ryggraden. Låt oss titta på de allmänna egenskaperna hos varje grupp. Pocketresårmadrass har många fjädrar, var och en i en separat ficka. Ju fler fjädrar, desto fler stödpunkter för kroppen. Varje fjäder verkar separat och böjs i förhållande till trycket. Skummadrasser representerar mycket elastiska och termoelastiska skum. Den förra kännetecknas av ovanlig elasticitet som anpassar sig till kroppens lock. Memory foam madrass  ökar flexibiliteten när användarens kroppstemperatur stiger. Latexmadrasser är å andra sidan gjorda av latexskum erhållna från en kombination av syntetisk latex och trämjölk av naturgummi. De är hållbara och flexibla och cirkulerar god luft. De är lämpliga för allergikare

Hård eller mjuk madrass?

Madrassens hårdhet är en av de viktigaste frågorna du måste följa för att välja din bästa madrass. Under sökningen tenderar vi att välja en modell med den hårdhet vi är vana vid. Det bör dock komma ihåg att det viktigaste kriteriet för att välja rätt madrasshårdhet är vikten hos den person som använder den. Regeln är att madrassens hårdhet ska öka med vikten hos den som använder den. Men Observera att för mjuk madrass kan få oss att "kollapsa" och sova i ett onaturligt läge, men mycket hård madrass kan orsaka onödiga spänningar i musklerna under sömnen, vilket kan orsaka smärta och en känsla av att "bryta" efter att ha vaknat upp . Valet av en sovmadrass beror också på den position vi vanligtvis sover i. Om du tillbringar större delen av natten med att sova på sidan, bör vi välja en mjukare madrass om ryggen eller magen blir bättre för oss madrass medellång hård eller mycket hård.

Man tror att personer som väger upp till 80 kg bör välja en H2-hårdhetsmadrass. Med vägning från 80 till 100 kg rekommenderas madrasser med H3-hårdhet och över 100 kg H4. Madrassens hårdhet är en subjektiv känsla. Samma modell av madrassen kan betraktas av en person som mjuk och den andra som för hård. Om du föredrar mjukare madrasser ska du sätta på mycket elastiska madrasser och om det är svårare, välj en latexmadrass med kokosmatta. Madrasser erbjuder, Här hittar du något för dig själv.

Hur väljer man en madrass? I fyra enkla steg:

1. Typer av madrasser - välj en. Madrassinsatsen ska väljas individuellt för varje person, med hänsyn till ett antal viktiga uppgifter om vikt, höjd, favorit sovplats, föredragen hårdhet, typ av ram som används ..

2. Bestäm hårdheten på madrassen. Lämpligt val av madrasshårdhet kommer att avgöra om sömnens komfort, men också om madrassens vitalitet.

3. Välj madrasskomponenter. Kokosmatta, VISCO-skum till madrassen och många andra tillbehör. De kan förbättra känslan av hårdhet och komfort betydligt.

4. Justera storleken på madrassen. En person är bredden på minium 70 cm, två personer är redan minium bredd 140 cm. Längden beror på vår höjd plus ytterligare 20/30 cm.

Valet av madrass är en individuell fråga och i vårt beslut ska vi inte vägledas av vännernas åsikter. Först och främst bör du beakta konstruktionen av din kropp och dina egna förväntningar och preferenser. En madrass säng som passar andra ger inte nödvändigtvis en god natts sömn för oss.

Vi tror att denna korta guide "hur man väljer en madrass?" Kommer att hjälpa dig att välja från vårt erbjudande den bästa madrassen som uppfyller alla dina förväntningar!

 
Visa fler inlägg från Augusti 2019

Rekommenderad

Bästa madrassen 90x200 ACTIVE

Bästa madrassen 90x200 ACTIVE

3 199,00 sek959.70 punkt.
Skummadrass 90x200 kokosmatta CARINI

Skummadrass 90x200 kokosmatta CARINI

1 999,00 sek599.70 punkt.
Dela din kommentar med andra
pixel