2022-03-29

Minimum av färger i inredning

 

Vitt, grått och blått - även om dessa färger är förknippade med åtstramning och enkelhet, kan scheman med deras användning vara mycket intressanta, vilket gör rummet elegant och ändå bekvämt.


 Hörnsoffa blå vänster Grenada

Färgdesign

 

Den viktigaste aspekten av inredningen är komfort, det bestämmer rummets funktionalitet. Komfort är lika viktigt för välbefinnandet i ett specifikt rum där designen utgår från de färger som används. När det kommer till minimalism som används i inredning så läggs vikt vid att ge så mycket användbar yta som möjligt, bland annat genom att begränsa mängden utrustning och dekorationer, samt använda färger som optiskt förstorar inredningen. Grunden för det minimalistiska arrangemanget är tre universella färger: vit, grå, blå. Dessa färger erbjuder många evenemangsmöjligheter genom att kombinera dem med andra färger. De kombinerar också perfekt med varandra, så att du kan skapa originalarrangemang som passar både traditionella och moderna interiörer.

 

Stol Vit SCANDI

Tidlös vit

Av de tre minimalistiska färgerna är vit fortfarande den mest populära, förknippad med elegans. Detta ger en känsla av bra rymd och passar perfekt med andra färger. Den kan kombineras med pastellfärger (även mycket ljusa) eller intensiva (mycket uttrycksfulla) nyanser. Eftersom vitt är en extremt kall färg kan det göra inredningen väldigt stilren trots att detta händer. Den täcker invändiga ytor (väggar, tak, golv) och är också färgen på möblerna. Denna lösning används dock sällan. Oftare är det snövit som bryts med accenter i varmare nyanser, vilket gör den täta, ljusa interiören mer bekväm. En populär lösning är att måla en av väggarna (för alla vita områden) med en intensiv färg (t.ex. röd). En mycket elegant vit look är bara en liten switch med tre accenter, som en bordsskiva eller bokhylla. Vit inredning med möbler gjorda av mörkt trä t är perfekta. Även om det vita optiskt förstorar inredningen, placeras det på väggar i både små och stora rum.


Runt Soffbord 2in1 Vit / Guld RABEN

Nyanser av grått

Liksom vit, kan också kombineras med andra färger på grundval av kontrast. Valet av extra färg avgör vilken typ av gråton (mörk eller ljus), med färger som blått, gult och grönt, rekommenderas mest. Interiör med grå väggar och vita möbler ser väldigt bra ut - en idealisk kombination för moderna evenemang. Arrangemang med grått är perfekta för rymliga rum, särskilt på vindar, som enligt idén ska skapas på grundval av gamla lager eller fabriker (ofta är de dock anordnade för vindar i flerbostadshus). I sådana interiörer ger väggarna vanligtvis intrycket att de bara är täckta med gips (det kan vara dekorativt gips). Om de är målade grå, kan en slät yta diversifieras med en grov textur.

Utdragsbord TIAGO sonoma ek / svart 100 (180cm)

Blå av ren himmel

Den blå färgen introducerar naturelement i rummet, och därför kan den komponeras med nästan alla rätt färger. Som himlens färg harmoniserar den perfekt med brons, där möbler vanligtvis finns. I kombination med vitt gör inredningen extremt elegant. Den blå färgen är mycket mångsidig, eftersom den kan ligga till grund för modern och traditionell inredning. Beroende på färgens intensitet kommer den att vara perfekt i ett klassiskt hem, en modern lägenhet eller till och med en fåll.

 
Visa fler inlägg från Mars 2022

Rekommenderad

pixel