2020-04-02

Modern matsal - hur du ordnar det elegant och praktiskt?

 

Vilka funktioner har en modern matsal? För det första måste det vara praktiskt - ordnat på ett sådant sätt att varje familjemedlem har en plats. Det bör också anpassas till moderna trender inom interiör. Det är värt att fokusera på en tidlös stil vars karaktär snabbt kan ändras med hjälp av lämpliga tillbehör. Korrekt valda möbler är viktiga i matsalen. Moderna matsalsmöbler kännetecknas främst av en lätt och enkel form. Deras färger kan vara dämpade, svartvita eller helt tvärtemot - prålig och flerfärgad. Vad är det bästa sättet att dekorera på? Runt köksbordet eller något mer anpassat?

Kolla matsalmøbler!

Vilka moderna möbler ska du välja för matsalen?

När vi väljer inspiration till en matsal måste vi först bestämma vilken effekt vi vill uppnå. När det gäller den nuvarande moderna skandinaviska- eller loftstilen, såväl som den återkommande rustika stilen, är det värt att fokusera på naturliga material och dämpade färger som passar färgerna i den omgivande naturen. Om du vill dekorera en matsal i en glamourös eller provensalsk stil kan möblerna dekoreras med mönster. Man kan också använda andra färger. Matrumsmöbler är ofta i minimalistisk stil vilket innebär en enkel form och färg.

Vilka matsalsmöbler ska du välja? Naturligtvis de som erbjuds av Selly Home - men moderna eller klassiska? Som du lätt kan gissa är huvudpoängen i varje matsal ett stort bord, till vilket du bör välja bekväma stolar. Vad man ska leta efter när man väljer ett modernt matbord? Det viktigaste är storleken som bör anpassas till antalet personer som kommer att använda bordet varje dag utan att överväldiga rummet. Om bordet vi valde är mycket stort kan ett utklappbart bord vara en bättre lösning. Matsalbord är vanligtvis utrustade med praktiska system som gör att du kan montera möbler snabbt och enkelt. Om matsalen är ansluten till vardagsrummet kan vi välja ett rektangulärt eller ovalt bord. För mindre rum är det bättre att välja ett runt bord som sparar utrymme.

Rektangulärt matbord
Ovalt matbord

Välj rätt stolar för att betona inredningens och bordets karaktär. Moderna matstolar finns ofta i nyanser av vitt eller grått. Stolar av naturligt trä eller material som imiterar trä passar perfekt i skandinaviska eller rustika interiörer. När du väljer stolar är det viktigt att du kommer ihåg stolarnas bredd och höjd. Det rekommenderas att placera den i en höjd av cirka 45–49 cm över golvet - stolen bör tillåta bekväm åtkomst till saker på bordet och tillräckligt med utrymme under bordet för fötterna.

Andra matsalsmöbler matchas i stil med bordet och stolarna. De kommer att kompletteras av bland annat en modern byrå. Ett intressant förslag är också moderna sidobord för matsalen. Om ett konsekvent utseende är mycket viktigt kan vi välja en modern matsalsgrupp, vilket ofta föreslås i möbelaffärer. Om vi föredrar eklekticism så kan vi fokusera på att köpa varje element separat. Detta kräver dock att man är försiktig, så att helhetsbilden inte förstörs.

Inspirationer till matsalen - ensam eller i kombination med kök och vardagsrum?

Om möjligt kan matsalen kombineras med vardagsrummet. Detta är en vanlig lösning, särskilt i enfamiljshus, när köket kombineras med vardagsrummet. Ett stort öppet rum skapas där alla familjemedlemmar kan spendera tid. Det gör att de kan vara nära varandra. Denna lösning ger också intressanta alternativ, för då har vi mer frihet. Moderna matsalgrupper skapas ofta på ett sådant sätt att de passar in i vardagsrummet, vilket gör det lättare att köpa alla möbler på ett stalle.

Belysning för en modern matsal - vad ska man leta efter?

I varje lägenhet ska ett modernt matbord vara väl upplyst. När du väljer en belysningsarmatur är det viktigt att du ser till att den har rätt stil och passar hela rummet. För närvarande är metallkronor mycket populära vilket, beroende på färg, kommer att passa skandinaviska, loft och rustika interiörer. Vid ett stort matbord kan det vara bättre med flera mindre ljuspunkter i stället för en större.

Kolla!
 
Visa fler inlägg från April 2020
Dela din kommentar med andra
pixel