2021-07-06

Öronlappsfåtölj - en elegant fåtölj för vardagsrummet och mer!

 

 

 

Fåtöljer är möbler som tack vare ett mjukt tyg och en stabil struktur garanterar komfort under långa timmar när man sitter med en bok i handen eller tittar på sin favoritserie. Den öronlappsfåtölj - för att vi pratar om det - är en symbol för funktionalitet och elegans. Det kännetecknas av ett högt ryggstöd, praktiska armstöd och ett bekvämt säte. Det passar perfekt till både modernt och klassiskt rum. Det är också ett alternativ till fåtöljer i matsalen eller i köket. Vilka är de andra ytterligare fördelarna med öronlappsfåtölj? Vad bör man tänka på när man väljer en fåtölj? Vi rekommenderar.

Öronlappsfåtölj - varifrån kom den?

Öronlappsfåtöljens historia börjar 1600 i Storbritannien. Fåtöljens karakteristiska form var ett skydd mot det kalla engelska klimatet. Det höga ryggstödet med inbyggda sidor gjorde att fåtöljen ackumulerade värmen från eldstaden och var ett hinder mot att kall luft som kom genom hålen i dörrar och fönster i brittiska hem och herrgårdar.

Enligt en annan teori den ikoniska öronlappsfåtöljen designades i Frankrike för aristokratins och kungens behov - Louis XIV. Det breda säte, höga rygg och vingliknande sidoelement hänvisade till den kungliga tronen. Fåtöljens aristokratiska karaktär framgår också av de särskilt böjda benen som ibland tog form av lejonfötter.

Med tiden blev öronlappsfåtöljer populära i Skandinavien och Amerika, de användes mer och mer ofta, inte bara i kontor och rum med öppen spis utan också i sovrum. Öronlappsfåtöljer gav exceptionell komfort, därför gillades de särskilt av äldre som tillbringade sina dagar med att virka eller vila. Nästa versioner av öronlappsfåtöljer har utvecklats på grund av funktionalitet. Sidorna minskades och strukturen lindrades, tack vare vilken fåtöljen blev lättare och tog mindre plats.

Öronlappsfåtölj - vad passar den till och var ska den placeras?

Öronlappsfåtölj är en mycket mångsidig möbel som passar in i alla interiörer. Det passar både svala, lite strama rum, men ser också bra ut i varma, dekorerade utrymmen. Fåtöljens stora fördel är att den kan anpassas till en viss styling. Det är perfekt som en extra möbel i sovrummet eller kontoret - det är perfekt för t.ex. läsning av böcker. Dock används öronlappsfåtöljer oftast i salonger.

Det finns olika färgade modeller att välja mellan. I modern interiör är det värt att välja en blå fåtölj för att bryta den grå eller en röd fåtölj - i motsats till kalla toner. Å andra sidan är bruna öronlappsfåtöljer lämpliga för rum inredda i jordtoner eller pastellfärger.

Öronlappsfåtölj i vardagsrummet

Vill du sätta en öronlappsfåtölj i vardagsrummet? Ett bra val - denna typ av fåtölj kommer att se väldigt attraktiv ut i rummet där vi tillbringar mest tid under dagen. Du kan sitta bekvämt framför TV: n och vila efter en hård dag. Genom att välja en öronlappsfåtölj med fotstöd kan du också sträcka ut dina trötta ben och koppla av på ett sätt som passar dig bäst. Att titta på en film med familjen blir mycket roligare och hälsosammare för vår ryggrad!

En bekväm fåtölj för vardagsrummet fungerar också bra under möten med vänner. Den öronlappsfåtölj tillåter inte bara våra gäster att slappna av utan också väcker den ett stort intresse. När allt kommer omkring är själva utseendet på en sådan fåtölj imponerande!

Öronlappsfåtölj till sovrummet - är det värt det?

Vem sa att du bara kan sova bekvämt på en bred säng med en tjock madrass? Öronlappsfåtölj kommer också att vara en perfekt plats för en tupplur på eftermiddagen. Det behöver inte vikas ut, och den djupa sätet gör att du kan ta ett bekvämt läge för sömn. Vi kan modigt ta en tupplur i den utan att oroa oss för ledvärk.

Öronlappsfåtölj i ett barnrum

Öronlappsfåtölj är perfekt för ett äldre barn eller en tonåring. Fåtöljen kan användas som plats att leka, studera, vila eller läsa sagor på kvällen. Det är värt att investera i en möbel som kommer att tjäna ditt barn under många år. Dessutom ser den unik ut.

Öronlappsfåtölj - en lämplig fåtölj för utfodring

Den populära öronlappsfåtölj kommer också att vara användbar för unga föräldrar som letar efter bekväma möbler till ett barnrum. Fåtölj är särskilt lämplig för amning. Den djupa sätet och det massiva ryggstödet gör det enkelt att sitta med barnet i dina armar, och de proportionella armstöden säkerställer komfort när du håller rätt position. Även när ditt barn somnar kommer den bekväma öronlappsfåtölj att låta dig spendera tid med din baby utan att lägga honom i sängen. Dessutom kan unga föräldrar placera en fåtölj bredvid vaggan, titta på barnet och hitta en stund att vila.

Öronlappsfåtölj - färgglad yrsel

Gillar du starka, intensiva färger? Eller kanske är du ett fan av dämpade färger? Du kan välja mellan många vingstolar i lugna eller intensiva färger som passar i stort sett alla rum. Kolla vilken färg av öronlappsfåtöljer ser bäst ut i ditt interiör.

Turkos öronlappsfåtölj

Turkos är en färg som betonar dess närvaro i rummet. Den turkosa fåtöljen passar perfekt med trä- och gyllene tillbehör. Tänk dock på att denna färg inte kan överdrivas - för mycket av denna färg kan överväldiga rummet. Den turkosa öronlappsfåtölj blir den perfekta accenten i ett art deco-utrymme.

Grå öronlappsfåtölj

Den grå fåtöljen är en tidlös klassiker. Det ser bra ut i skandinavisk inredning, men inte bara - det passar också perfekt in i rum i modern eller takstil. Den grå öronlappsfåtölj är en möbel som får dig att njuta av många eftermiddagar på vintern - i en vacker och bekväm fåtölj kan du läsa dina favoritböcker ännu bättre!

Rosa öronlappsfåtölj

Den rosa fåtöljen passar bäst till glamourstil. Pulverrosa har varit en interiörträff i flera säsonger och passar bra med grått. Så om ditt vardagsrum är i nyanser av grått och du inte vet vilken fåtölj du ska välja är svaret enkelt - rosa öronlappsfåtölj!

Mint öronlappsfåtölj

Mint är en delikat, dämpad färg. En sådan är en mint öronlappsfåtölj. Genom att välja en fåtölj i den här färgen kan du vara säker på att den tillför utrymme men inte dominerar den. Det kommer att skapa en harmonisk helhet med en vintageinredning.

Grön öronlappsfåtölj

Öronlappsfåtölj ser också bra ut i den gröna färgen. Flaskgrön ser extremt elegant ut och ger djup och klass till utrymmet. Dessutom harmoniserar den perfekt med sammetslena och behagliga tyger, varför den gröna öronlappsfåtölj är en modell som ofta finns i retrostil.

Marinblå öronlappsfåtölj

Den marinblå öronlappsfåtölj ser extremt elegant ut i alla rum. En marinblå fåtölj i kontrast till svart blir en vacker accent i en interiör med glamour eller art deco. Eller kanske föredrar du en lättare fåtölj i ditt vardagsrum? Den ljusblå öronlappsfåtölj är perfekt för marina, eklektiska och boho-interiörer.

Öronlappsfåtölj med fotstöd - det finns inget mer bekvämt!

Kom ihåg att förutom tidlös design investerar du i din egen komfort. För detta ändamål, se till att du väljer en öronlappsfåtölj med fotstöd. Att sitta med upphöjda fötter förbättrar blodflödet i underkroppen och slappnar av dina benmuskler.

Du kommer att uppskatta fotstödet särskilt under en filmvisning eller en tupplur på eftermiddagen. Du kan också skapa ett bekvämt läshörn från en sådan uppsättning - placera bara en stående lampa, ett bord för en bok och en kopp aromatiskt kaffe bredvid fåtöljen.

 
Visa fler inlägg från Juli 2021
pixel