2020-06-17

Pojkrum– hur möblerar man och dekorerar det?

 

Din son växer upp. Hans intressen och behov förändras med åldern. Du vet inte hur du ska börja dekorera ett pojkrum? Det är just din son som har de bästa idéerna för att dekorera sitt rum. Börja med de saker som han älskar och lägg till mycket lagringsutrymme.

Vad du än väljer, kom ihåg att fokusera på spel. Barn behöver impulser till kreativitet, och därför är temarummen så populära.
 
Här finns det 5 användbara tips för alla som inreder ett pojkrum. Låt oss börja!

1. Pojkrum - en plats att studera

En tonåring behöver ett bekvämt och välorganiserat utrymme att studera. Här måste det finnas en arbetsstol eller en datastol. Bekväma och ergonomiska möbler orsakar att det är inte så besvärligt att sitta framför böcker och läsa.

Anpassa kontorsbord efter hans behov. Det finns förmodligen en dator eller en laptop på skrivbordet, därför måste man hitta den rätta storleken på datorskrivbord. Man måste tänka på det att många andra saker kommer att ligga på det till exempel läroböcker, anteckningsböcker och datorutrustning. Ett hörnskrivbord med en hylla, lådor och ett skåp kommer säkert att rymma alla nödvändiga föremål.
 
Nära skrivbordet ska det finnas vägghyllor, en bokhylla och en byrå. Allt för att ha läroböcker och böcker alltid till hands. Det är värt att placera alla saker som har med barns hobby att göra borta från studieplats för att inte distrahera tonåringen när han pluggar.

2. Pojkrum - utrymme för hans saker

En tonåring lagrar alla slags saker i sitt rum. Det som normalt har ett separat rum i huset ligger i ett enda rum här. Det viktigaste är att hitta rätta förvaringsmöbler som kommer att rymma både kläder, leksaker och böcker.

Om man har ett litet utrymme att använda är det bäst att köpa en skjutdörrsgarderob. Tonåringen börjar fästa allt större vikt vid utseendet, så det är värt att välja en garderob med en spegel.

Billig garderob med lådor och skåp är en möbel som ger oss många möjligheter att förvara underkläder, skjortor eller strumpor. Den här lösningen är perfekt särskilt när det gäller rummet av en tonåring som inte gillar att städa rummet. På detta sätt kommer du att hälpa honom att organisera saker. Det är också värt att skaffa några behållare som pojken kan använda för att förvara små saker. Deras praktiska och lätta form gör att man kan placera dem var som helst i rummet.

3. Plats för hobby i ett pojkrum

Tonåringar utvecklar sina intressen och vill manifestera dem. Favorita idrotter, filmer och böcker kan återspeglas både på kläder som i ett rum.

Ge honom lite utrymme för att visa hans hobby. Liten vägghylla för sporttroféer, hyllor för böcker eller CD-skivor med hans favoritmusik, ett väggutrymme för en affisch eller en väggtavla eller ett skåp för sportutrustning. Allt detta kommer att få honom att känna att hans rum ser unikt ut.

4. Sovrumsmöbler för en tonåring

Framför allt behöver en tonåring en bekväm säng. Dess storlek bör anpassas till barnets höjd och madrassen bör anpassas till hans vikt och behov. Ungdomssäng med lådor som garanterar ännu mer lagringsutrymme kommer att fungera bra i det här rummet. Tack vare dem kommer det att bli lättare för barnet att upprätthålla ordningen.

Förutom sängen är det värt att organisera en plats där han kan ta emot sina vänner. Bekväma små fåtöljer och en 2-sits soffa kommer att utgöra en perfekt plats för din son och hans kompisar. De kommer säkert att ha det roligt där.

5. Färger i ett pojkrum

Perfekta färger för tonåringens rum är grå, marinblå och blå. Pojkar föredrar mörkare rum, men för att rummet inte blir dystert och mörkt, är det värt att lägga till energiska färger som gul, grön eller turkos. För att ljusa upp pojkens rum och ge kontrast till väggarnas mörka färger, satsa på ljusa ungdomsmöbler. Det är det perfekta sättet att ljusa upp och förstora interiören. Affischer med hans favoritidoler är också en bra idé.

Vad annat ska man tänka på när man arrangerar ett pojkrum?

Om du inte längre har en liten pojke hemma utan en ung man se till att rummet uppfyller alla hans behov och återspeglar hans individuella stil. Favorita gadgetar, kosmetika och sportutrustning kommer att ta plats av leksaker. En stor garderob och en bokhylla kommer att vara väldigt viktigt här. 

I ungdomsrummet måste det också finnas nödvändigt utrymme för en dator och ljudutrustning. Det kan också vara en bra idé att ljudisolera ett sådant rum- särskilt om din son spelar en gitarr eller annat instrument.

Inreder du din sons rum? Kolla in våra barnrumsmöbler och ungdomsmöbler!

 
Visa fler inlägg från Juni 2020
Dela din kommentar med andra
pixel