2020-04-23

Säng eller bäddsoffa - vad är bekvämare?

 

 

Sömn är mycket viktigt för hälsan, så det är nödvändigt att välja en bekväm dubbelsäng när du inreder lägenheten. Vi tillbringar ungefär 8 timmar om dagen där, dvs en tredjedel! Tyvärr har vi inte alltid tillräckligt med utrymme för att ha råd med en stor säng i vårt rum. I sånt fall kanske vi bestämmer oss för en soffa med sovfunktion i stället (de bästa erbjudandena på soffor finns här.) Valet är rätt smart, för då har vi en 2-i-1 möbel - perfekt för den som bor i en mindre lägenhet.

Att säga "sov gott" och "söta drömmar" räcker inte för att sova bra. Vi måste tyvärr hjälpa oss själva lite. Den populäraste lösningen är bekväma sängar och bäddsoffor som kombinerar dag- och nattfunktioner. Den överlägset mest praktiska lösningen är med en väl vald madrass. Det andra alternativet är soffan - en möbel som tack vare sina mått passar bra i rummet och som tack vare sin mångsidighet, kan användas både under dagen och på natten. Vet du inte om du ska välja en bekväm säng eller en praktisk soffa med sovfunktion? Vi har samlat en lista med för- och nackdelar med båda alternativen. Läs vidare!

För - och nackdelar när du väljer säng

En kontinental säng med en solid ram och en bekväm madrass anpassad till hushållet bör vara ett mycket genomtänkt val. Ett brett utbud av madrasser gör att du kan välja och anpassa dig efter individuella behov. Hård eller mjuk madrass? Fjäder- eller skummadrass? Bestäm själv! Tack vare att vi har en ramsäng kan vi ta del av det extremt stora utbud som finns på marknaden. En annan viktig egenskap hos sängen är dess storlek. Om utrymmet inte är en begränsning så kan man välja en säng så extravagant som man vill och sova bekvämt, utan att behöva oroa sig för att partnern får en rastlös sömn och en smärtsam morgon.

Motståndarna till sängarna anklagar dem för att vara för stora och ta för mycket utrymme. Detta argument gäller endast i mindre rum, där sängen definitivt kan ta upp det mesta av utrymmet. Detta är inget argument för den som helt enkelt gillar att sova bekvämt. De hittar snabbt en annan fördel, nämligen det fria utrymmet under sängen, som perfekt kan användas för att lagra alla slags saker, från filtar, täcken och sängkläder till kläder eller skor som väntar på rätt säsong. En säng med förvaring är bara ett av många positiva argument.

Det är svårt att hitta nackdelar med något som i princip har utformats för att ge den största komforten under en så viktig livsaktivitet som att sova. Bland de mest nämnda problemen är storleken på sängen, som ofta upptar ett stort område. Dessutom är det sällan en multifunktionell möbel och kräver ett separat utrymme som endast är avsett för vila. Den bästa sängen med en solid ram och en bekväm madrass som säkerställer korrekt positionering och stöd för kroppen är också en betydande kostnad, ofta mycket högre än andra alternativ.

En stor bäddsoffa för varje tid på dagen

I hem där vi måste utnyttja utrymmet noggrant och ofta kombinera många funktioner i ett rum, fungerar soffan perfekt. Under dagen är det ett bekvämt ställe att sitta och tillbringa fritid, på natten förvandlas det till en säng. Tack vare att det är en bäddsoffa tar den mindre plats och möjliggör bättre användning av det tillgängliga utrymmet. Denna fördel bör till exempel användas i barns rum, som kombinerar lek, studie och vila där varje kvadratmeter är viktig. En ytterligare fördel med soffan är dess estetiska aspekt. Utbudet av produkter som finns tillgängliga på marknaden överraskar med färger, stilar och material. Mångfalden gör att du kan välja en möbel som passar perfekt till resten av inredningen eller och blir dess viktigaste tillgång.

När du väljer en soffa med sovfunktion bör du vara särskilt uppmärksam på dess design och material. Om vi tar hänsyn till det faktum att det kommer att veckas ut och vikas varje dag och utsättas för tryck, är det nödvändigt att välja en soffa som uppfyller sådana uppgifter. Många produkter deformeras och deformeras snabbt, vilket förhindrar bekväm vila. Blott behovet av att fällas ut och utvecklas blir också trött över tiden! En annan sak att tänka på är hygien. En soffa med sovfunktion är, till skillnad från sängen, en möbel som ofta används. Man kan spendera tid på soffan hela dagen, ofta leker barn och husdjur på den. För renlighetens skull bör du regelbundet rengöra klädseln för att eliminera alla typer av smuts och bakterier som enkelt överförs till lakan.

När du väljer möbler för att sova på är det värt att ta hänsyn till många av dess aspekter och dina egna behov. Om vi kan avvara ett rum som sovrum är det bättre att välja en bekväm säng king size som gör att vi kan sova bekvämt och ta hand om ryggraden. Om vi tvingas använda ett rum för både sovande och andra dagliga aktiviteter är en solid soffa med sovfunktion ett bra val.

 
Visa fler inlägg från April 2020
Dela din kommentar med andra
pixel