2020-12-01

Skåpsäng, eller hur man gör ett vardagsrum till ett mysigt sovrum.

 

 
 


Lägenheten är ett mycket viktigt utrymme. Arrangerad på ett korrekt sätt, betonar den ägarens personlighet. Oavsett om du har en stor eller liten lägenhet, är varje centimeter viktig. Då fungerar möblerna som kombinerar flera funktioner bäst. En av dem är skåpsäng. Den har nyligen gjort en stor comeback och blivit mer och mer populär. Bor du i en liten bostad eller letar du efter en elegant och intelligent lösning till sitt sovrum? Då är skåpsäng rätt för dig.

Hur väljer man rätt skåpsäng?

Skåpsäng och dess typer skiljer sig från varandra på hur de fungerar, material de tillverkas av, deras hållbarhet, användning, pris. Det kan vara svårt att välja bland alla alternativ, särskilt när vi aldrig tidigare har använt en garderobssäng. För att välja rätt, ska en säng uppfylla flera grundläggande funktioner. Först och främst:

• funktionalitet - garderobssängar sparar inte bara utrymme utan lägger också till en extra dimension,

• komfort - så att sängen fälls ut bekvämt och sömn är avkopplande,

• soliditet - sängen är en tung möbel, därför ska konstruktionen vara solid och hållbar för att fungera bra i vardags- och långvarig drift.

• stil - tack vare olika efterbehandlingsalternativ kan skåpsäng anpassas till varje stil.

Typer av skåpsäng

Bland de produkter vi erbjuder, presenterar vi två grundvarianter av garderobssängar: skåpsäng (i form av en hög garderob när ihopvikt) och väggsäng (i form av en bred byrå). Vilken vi ska välja beror främst på hur mycket utrymme vi har. Om sängen ska placeras i ett rum med full höjd, måste vi fokusera på användarvänligheten. En vertikal garderobssäng (skåpsäng) är perfekt för vuxna och personer som är medelhöjda. Horisontellt infällbar säng (väggsäng) är ett optimalt val för barn, ungdomar, äldre eller kortare människor. De kan anpassas perfekt i sluttande tak och mindre tillgängliga platser, särskilt vindar.

Det är värt att veta att var och en av dessa sängar kräver ett specifikt utrymme anpassat till möbelns djup. För de modeller vi erbjuder, är det 46 cm, i andra är det till och med 60 cm.

Skåpsäng enkel och dubbel

När du köper en skåpsäng för din lägenhet måste du ta hänsyn till mått efter att du har fällt upp och vikt den. Storleken på sovrummet är avgörande när det gäller mått på skåpsängen. Enkel skåpsäng med en 90x200 madrass är en modell som är bekväm för en vuxen person. Dubbel skåpsäng är dock något större, där använder vi madrasser 120x200 cm, 140x200 cm och 160x200 cm. Väggsängen med en 140x200 madrass är den minsta dubbelmodellen, dess sovplats är tillräcklig för två personer. Om man uppskattar komfort och vill känna sig som på en riktig sovrumssäng bör man välja en större modell.

Väggsäng för barn

Att arrangera ett barnrum är en väldigt svår uppgift för alla föräldrar. Vilken sängmodell ska du välja så att den är funktionell och att barnet gillar det? Hur rymmer du ett skrivbord och en lekplats i barnets rum? Svar på dessa frågor är väggsäng från serien Bed Concept, som ser modern ut i varje barns- eller tonårsrum. Tack vare den säkrade mekanismen och det pneumatiska stödet, stannar sängen i ett säkert läge och stängningen är väldigt tyst och bekväm. Det fungerar bra i mycket smala rum, där även efter öppning blockerar sängen inte ingången. Benet på vilket den utfällda sängen stödjer sig, smälter perfekt in i formen på möbelns front när den är hopvikt. Du kan öppna sängen igen genom att klicka på fliken i det nedre högra hörnet. Efter att sängen har vikts ihop fungerar den som en hylla där du kan lägga de nödvändiga sakerna och föremålen som dekorerar rummet. Genom detta skapas en möbel som ger barnet friheten att leka och lära sig under dagen och säkerställer en behaglig vila under natten (utan att behöva städa skrivbordet innan man går till sängs).

Man kan också köpa extra LED-belysning som passar perfekt in i stilen på möblerna. Belysningen ser väldigt intressant ut. Du kan välja mellan: belysning under hyllor med induktionsbrytare och dimmer, flexibla läslampor med USB-uttag (perfekt för barn som gillar att läsa i sängen) eller vertikala externa lameller (endast i den vertikala varianten av väggsängarna).

Väggsäng är inte bara en bekväm lösning för ditt barn. Genom att använda moderna certifierade material är den också helt säkert. Den kännetecknas av en solid struktur baserad på en skadetolerant möbelplatta.

Det finns fyra färger att välja mellan:
- vit,
- vit glans,
- hantverksek,
- grå.

Skåpsäng Concept PRO - kvalitet ligger i detaljerna

Skåpsäng Concept PRO kombinerar bekvämligheten av sängen med exceptionell funktionalitet och elegant design. Halvskyddet utrustades i en originalmekanism och tack vare den kan du öppna och stänga skåpsäng med bara en hand. Öppningslåset och funktionella tilläggen, där du kan placera fler saker än i många byråer, påverkar direkt komfort i användningen.

Skåpsäng är också utrustad med:
1. Ett metallben som stärker sängens stabilitet.
2. Metallram med en ergonomisk horisontell ram som försäkrar bekväm sömn.
3. STOP-funktion - mekanismen gör att sängen kan stoppas när som helst under rörelsen.
4. En blockad som förhindrar att sängen öppnas automatiskt, på en optimal höjd - utom räckhåll för små barn.
5. Förstärkt ram som skruvas fast på väggen.
6. Remmar som fästas så att sängkläderna inte rör sig när de är stängda och öppnade.
7. Concept PRO med ett fast metallhandtag finns i vertikal och horisontell version, anpassad till tre typer av madrasser: 90, 120 och 140 cm.

Möblernas universella design gör att du kan anpassa sängen till ändra möbler. Produkten är tillverkad av motståndskraftigt laminerat spånskivor med en slitstark ABS-kant.

Tillgänglig i tre färgvarianter:
- vit
- vit glans
- grå

Till skillnad från Bed Concept sängar, har Concept PRO serien inte möjlighet att stänga tyst och innehåller bara 1 typ av LED-belysning. Dess avgörande fördel är lägre priset. Dessutom har båda sängarna lämpliga säkerhetsintyg.

Skåpsäng - mekanismen

Mekanismen som används i moderna sängar göms i garderob. Den är mycket mer hållbar och garanterar problemfri användning av möblerna i flera år. Det baseras vanligtvis på stora lyftanordningar, tack vare vilka du enkelt kan ta bort och dölja sängen. Nu kan du också hitta mer innovativa lösningar, till exempel en säng gömd i ett fjärrkontrollerat skåp.

En annan fördel med sängarna gömda i garderoben är en möjlighet att snabbt städa upp oreda. Kommer dina föräldrar på besök om en stund? Istället för att bädda sängen, dölj bara den.

Väggsäng - hur monterar man rätt?

Sängen ska noggrannt monteras i väggen på en stabil struktur, såsom tegel eller betong. Således bör den inte monteras på gipsskivor eller liknande material om det inte finns en säker struktur under. Du kan också köpa en madrass upp till 18 cm tjock för väggsäng (en tjockare madrass förhindrar att sängen stängs).

Monteringssats till väggsäng låter dig sätta ihop en säng som öppnas horisontellt eller vertikalt, enkel eller dubbel. Satsen innehåller fjädermekanismer, vikbara ben, stavar, skruvar och beslag, tejp och detaljerade monteringsanvisningar. Den bifogade bruksanvisningen gör att alla kan känna sig som en riktig designer och tillverkare av möbler.

Skåpsäng med bibliotek - en översikt över konceptet

I de mest fashionabla inredningsarrangemangen saknas ofta plats för böcker. Oavsett om det är i form av ett klassiskt bibliotek eller i form av enskilda bokhyllor. Vår erfarenhet visar att böcker fortfarande finns i vår vardag. Förutom deras intellektuella värde kan de också vara ett dekorativt element i en modern interiör. Extra övre- och sidomöbler är också ett utrymme som perfekt kan ersätta en bokhylla i vilket rum som helst. Det spelar ingen roll om den når halva väggen eller byggs upp till taket eller hur den kommer att ordnas. Arrangemanget beror våra på vår fantasi.

Väggsäng - perfekt för små utrymmen

Multifunktionella möbler gör livet enklare särskilt i en bostad där varje centimeter är viktigt. Om det inte finns tillräckligt med utrymme för en bekväm soffa, en bred och lång madrass eller en dubbelsäng, kommer multifunktionella möbler till hjälp. Kreativa lösningar hjälper dig att snabbt byta sovrum mot ett hemmakontor eller ett rum där du träffas och umgås med vänner.

I trånga utrymmen, som källare eller vind, används ofta väggsäng. Vid behov ger den en perfekt sov- och viloplats, och när den vikas, kan den fungera som en snygg bokhylla.

Innan du arrangerar små rum är det värt att lägga märke till det multifunktionella möbelutbudet och lära sig om deras användning. Det hjälper dig att ordna ett litet utrymme på ett optimalt sätt.

Fördelar och nackdelar med skåpsäng

FÖRDELAR:
- finns i många varianter och i en komplett uppsättning (vertikala, horisontella, enkla, dubbla, barn-, vuxenmodeller, med en soffa, som väggenheter, bokhyllor etc.)
- de ser eleganta ut,
- tillverkade av trä eller möbelplatta, de är solida och hållbara,
- funktionella och praktiska,
- de tar inte upp mycket utrymme (de kan vikas under dagen och därmed får man extra utrymme i vardagsrummet),
- är lätta och snabba att fälla ut och vika ihop,
- när de fälls ut fungerar de som bekväm sovrumssäng (i vissa modeller kan du välja madrass själv).

NACKDELAR:
- mer funktionella modeller är ganska dyra,
- de stannar inte på gipsväggen, du måste ringa en specialist som kommer att ge dig råd om hur och var du ska montera sängen,
- madrasstjocklek upp till 18 centimeter maximalt.

Skåpsäng - är det värt att köpa?

Om du fortfarande undrar om skåpsäng verkligen är en bra idé, är det värt att kolla åsikter av de som använder sådan säng. Du hittar deras omdöme på Internet på olika forum och i kommentarfält. Vi kan ha olika åsikter om skåpsäng, men vi är alla överens om att den fungerar bra i ett litet rum. Därför är denna typ av möbler bäst för personer som har en liten bostad. Möbler är också utrustade med element som ökar deras funktionalitet.

Det är värt att välja en skåpsäng om vårt rum är svårt att inreda. Lägenheten kommer att vara lätt att arrangera och vi kan uttnytja tillgängliga utrymmen utan problem. En skåpsäng är helt enkelt två i ett. En garderob, en säng och ibland även skrivbord och bokhyllor. Vad mer behöver du? Se erbjudandet om skåpsäng.

 
Visa fler inlägg från December 2020

Rekommenderad

Dela din kommentar med andra
pixel