2020-02-26

Vardagsrumsmöbler - hur möblerar man bäst ett vardagsrum?

 

Vardagsrummet är ett av de viktigaste rummen i alla hem. Det är där hushållets medlemmar brukar spendera mest tid, så det är inte förvånande att vi vill att denna plats ska vara så vacker och ordnad som möjligt. Det viktigaste är att välja rätt vardagsrumsmöbler, eftersom det bestämmer rummets stil och karaktär. Det krävs mycket skicklighet och fantasi – i dag har vi mycket att välja på. I vårt erbjudande hittar du massor av intressanta möbler och interiörartiklar. Innan du köper är det så klart värt att överväga vilka vardagsrumsmöbler du ska välja!

Kontrollera!

Grundläggande principer när vi väljer vardagsrumsmöbler

Om du ska inreda vardagsrummet är det viktigt att känna till några grundläggande regler, till exempel: ljusa skandinaviska vardagsrumsmöbler kommer att tilltala älskare av öppenhet och ljus, medan de som gillar klassisk och traditionell stil föredrar svarta vardagsrumsmöbler. Möblerna kan anpassas till väggar och golv - det vill säga en vit TV bänk för ljus bakgrund eller en svart soffa för vardagsrummet med mörk bakgrund. Man måste dock vara försiktig så att den ljusa interiören inte blir för enformig och den mörka interiören inte förminskar utrymmet för mycket visuellt.

Ett gott råd: välj möbler till vardagsrummet först. När du vet vilken stil du är ute efter så anpassar du ditt val av färg eller tapet till den - i den ordningen. Anledningen är enkel, nämligen att det är lättare (+och billigare!) att måla om väggarna än att köpa nya möbler när något inte matchar.

Om vi i alla fall väljer möbler för att det ska bli kontrast, det vill säga ljusa möbler med mörka väggar eller vice, så kommer de automatiskt att bli starka detaljer i utrymmet.

Soffan är kungen i vardagsrummet

När vi väljer möbler till vardagsrummet kan vi inte glömma en bekväm soffa. Oavsett om våra gäster sitter på den eller om den blir målet för en eftermiddagslur är denna möbel också en andra säng för många människor. Därför blir valet genast viktigare. Om du har plats, spara inte på soffans bredd! Fler centimeter betyder ännu större komfort. Detta betyder så klart inte att mindre modeller inte är värda att tänka på. Det är lika möjligt att hitta bekväma soffor för mindre vardagsrum också.

 


Om du ofta bjuder in gäster, se till att du väljer praktiska vardagsrumsmöbler för din egen och dina gästers skull. En bra uppsättning soffor med puffarr eller fåtöljer kommer att överraska dig med bekvämligheten och sittkomforten men viktigast av allt - de blir inte så överväldigande som en massiv hörnsoffa i ett litet vardagsrum. För stora möbler i för små utrymmen blir aldrig bra, oavsett om det är praktiskt eller visuellt menat!

Soffbordet, en trogen tjänare

Soffbordet skapar tillsammans med soffan en avkopplingszon, en plats där vi lägger bort ifrån oss böcker, en kopp kaffe eller liknande. Soffbordet kan också bli en arena för brädspel, om vi vill underhålla oss med nära och kära. Det finns mycket som händer i vardagsrummet - bordet måste hålla jämna steg med hushållets vardagliga behov. Just därför kan vi inte föreställa oss bristen på ett ordentligt soffbord när vi diskuterar vardagsrumsmöbler.

När du väljer ett soffbord måste du försöka se till att det smälter in ihop med resten av möblerna i vardagsrummet. Var särskilt uppmärksam på sittgruppen och kontrollera om det valda bordet är i harmoni med material och tyger som finns i interiören. Kom ihåg att de bästa erbjudandena på soffbord finns på Selly Home!

Stor hörnsoffa i vardagsrummet

En hörnsoffa är ett utmärkt alternativ om du har ett stort och rymligt vardagsrum och du har möjlighet att skapa större arrangemang av vardagsrumsmöbler med större dimensioner och mer ovanliga former. Hörnsoffan behöver inte placeras i ett av rummets hörn. En bra lösning är att placera möbeln i den centrala delen av rummet och skapa en ö. Detta skapar ett rekreationsområde för hela familjen. Samtidigt kommer en bekväm möbel för vardagsrummet att markera en skiljelinje mellan de olika zonerna - till exempel kommer det att separera vardagsrummet och dess funktioner från matrummet och funktionerna som finns där. Ett perfekt exempel på detta är hörnesoffan Chiara.

Använd hyllor för att ge vardagsrummet mer karaktär!

Vardagsrummet bör ha hyllor – det finns alltid saker att gömma, organisera eller visa upp. Hyllor är en perfekt lösning. Oavsett om du väljer hyllor av trä-, metall-, i skandinavisk eller minimalistisk stil så går det att komponera dem in i din interiör. Funktionella hyllor används för att förvara kläder, böcker, dokument eller för att visa upp snygga prydnader eller samlarobjekt - kom ihåg att hålla vardagsrummet rent och prydligt så det förblir en praktisk och mysig plats!

Full avkoppling, det vill säga en riktigt bekväm loungestol

Fåtöljen är en ovärderlig möbel till vardagsrummet som förbättrar både komforten och den övergripande designen i vårt vardagsrum. När du dekorerar interiören bör du inte bara fokusera på hur möblerna ser ut visuellt, utan också på hur de är konstruerade, hur de är fyllda och om de matchar den stil som resten av lägenheten är inredd i. Vi rekommenderar starkt öronlappsfåtöljer som har blivit mycket populära igen. Detta är en ganska klassisk fåtöljsmodell som har blivit extremt modern igen. Inte konstigt, eftersom det är en mycket bekväm vardagsrumsmöbel som låter dig luta dig tillbaka och till och med ta en bekväm tupplur.

Kontrollera!

 

 

 
Visa fler inlägg från Februari 2020
Dela din kommentar med andra
pixel