2021-04-01

Vill du dekorera din interiör? Välj den passande tavla! Moderna väggtavlor för dig!

 

 
 


Drömmer du om en inredning dekorerad med tavlor? Kom ihåg att det inte bara räcker med att välja passande tavlor utan också att kunna visa dem. Kaotiskt arrangemang av tavlor på väggarna, för hög eller för låg exponering, överskott av dekorativa ramar - det här är de vanligaste misstagen. Du behöver inte vara en proffs på att inreda för att ordentligt hänga dina tavlor. Följ bara några grundläggande tips.

Hur väljer jag en tavla för interiören?

Först och främst måste tavlan ha något som tilltalar dig. Välj tavlan som estetiskt passar dig och din interiör, väcker positiva associationer och betonar dina intressen.

Väggtavlor till vardagsrummet eller sovrummet måste anpassas till inredningsstilen. Dessutom kan de varken smälta in i bakgrunden eller kontrastera med den för mycket. Ibland kan det löna sig att arrangera om interiören för att skapa en passande bakgrund för att få ut det bästa i din tavla.

Tillräcklig exponering

Tavlan måste exponeras på ett korrekt sätt. Väggtavlor bör hängas i ögonhöjd av en vuxen person av medellängd. Om du vill hänga flera tavlor på en vägg, kombinera dem i en genomtänkt helhet. Det är bäst att du först lägger dem på filten eller på golvet, i den kombinationen du senare vill hänga dem på väggen. Då kan du kontrollera om allt passar ihop.

Det är bäst att hänga en stor tavla i mitten av väggen. Om du har flera tavlor, markera en central punkt på väggen, sedan en horisontell linje och en vertikal linje som löper genom mitten av den första, horisontella linjen. Symmetriska arrangemanget av tavlorna är elegant och skapar ett harmoniskt intryck i interiören.

Att hänga en tavla

Hur du hänger en tavla beror mycket på en väggtyp. Om väggen är kompakt och stark behöver du bara hammare och ett par stycken naglar. Vid mindre stabila väggar är det värt att först sätta krokar där du vil hänga tavlan.

Innan du börjar hamra spikar eller krokar in väggen, markera punkter där du ska sätta spikar med en penna. En bra idé är också att provhänga tavlans attrapp för att kontrollera hur den ska se ut upphängd. Om du vill försäkra dig att tavlan hänger rakt, kontrollera den med ett vattenpass.

Vilket tema ska jag välja på min tavla?

Väggtavlor passar enkelt in i alla sorters interiörer, för det finns ett stort urval av olika motiv! Du kan vara säker på att du hittar rätt tavla för dig själv. De mest populära dekorativa motiven är landskap, natur, växt och djur, arkitektur. Det finns också varianter med abstrakta former och intressanta grafiken.

Moderna väggtavlor med afrikanska motivet kommer passa särskilt bra till modern eller kolonialstil. De vanliga färgvarianterna, t.ex. svartvita tavlor, har också sina trogna anhängare.

Glasbilder - en ny form av dekoration

Glasbilder är ett mycket modernt och innovativt dekorationsmotiv. Genom att använda glas i vardagsruminredning kan du enkelt skapa en elegant och unik stämning i rummet. Det är ett utmärkt alternativ till traditionella väggtavlor, speciellt i minimalistiska interiörer.

Vilka fördelar har glasbilder?

Moderna glasbilder kännetecknas av hög motståndskraft mot fukt. Färger på glasbilder håller i många år. Bilderna kan rengöras på ett enkelt sätt, mycket lättare än vanliga väggtavlor. De har inga ramar som gör att mönstret syns även bättre. De är motståndskraftiga mot solljus. Glasbilder kan hängas var som helst, även på en solig plats.

Snygga väggtavlor - köp tavlor online

Det finns ett brett spektrum av valmöjligheter gällande motiv som föreställs på väggtavlor. Vilket motiv du väljer beror helt på dig. Bläddra igenom de förslag som finns i vår onlinebutik Sellyhome.se och satsa på tavlan som passar dig bäst. Kom ihåg att också välja rätt storlek. De mest populära storlekarna är 120x80cm och 80x80cm. Anpassa enkelt tavlan till ditt utrymme.

 
Visa fler inlägg från April 2021
pixel