2021-07-21

Vitt och runt eller svart och fyrkantigt? Hur väljer man ett perfekt soffbord eller vardagsrumsbord?

 

 

 

Vardagsrummet är hjärtat av lägenheten, och dess mittpunkt är soffan, bredvid vilken det borde alltid finns ett litet eller större soffbord. I motsats till vad det ser ut, fungerar det inte bara som en plats att lägga en kopp kaffe. Vi placerar där också en fjärrkontroll, tidningar, böcker, bärbara datorer eller vaser med vackra blommor. Vi kan också lägga spelplanen på soffbordet om vi vill spela bordspel med våra nära och kära. Tack vare de varierade valmöjligheter och ett brett utbud av material kan du välja en möbel som är perfekt anpassad till husets stil eller till vardagsrummets arrangemang. Hur hittar man rätt soffbord? Vad ska man vara uppmärksam på när man letar efter det? Om det nedan.

Rätt soffbord - var ska man börja?

Soffbordet borde matcha möblerna som redan finns i rummet. Om soffbordet placeras framför ett hörn eller en soffa borde det vara upp till 5 cm lägre eller lika med sitsens höjd. Den vanligaste höjden på ett soffbord är mellan 40 och 50 cm. Håll också ett avstånd på minst 80 cm mellan soffbordet och TV: n.

Det finns också unika modeller av soffbord av ovanliga storlekar. Om du planerar att placera ett soffbord mellan två fåtöljer är det bättre att välja en modell som är lika med sätet eller något högre.

När du väljer ett rätt soffbord för ditt vardagsrum är det inte bara höjden som räknas. En lika viktig aspekt är dess bredd. När det gäller soffor och hörn bör soffbordet uppta 2/3 av möbelns bredd. Användningen av en sådan andel av soffbordet kommer inte att överväldiga möblerna bakom det, och avståndet mellan bordet och soffan bör vara 35 cm. Tack vare detta fri rörlighet och bekvämt sittande är möjligt.

Det är också värt att diskutera frågan om själva formen. För närvarande är både runda, rektangulära och fyrkantiga bord trendig. Det runda soffbordet har inte skarpa kanter, vilket skapar ett säkert utrymme för barn. Ett rektangulärt soffbord anses å andra sidan vara mer praktiskt och lättare att sätta upp.

Soffbord och inredningsstil

Om vi redan vet vilka dimensioner på soffbordet är optimala är det dags att börja med detaljerna. Om du inte planerar ett eklektiskt vardagsrum (det finns faktiskt inga regler där), borde soffbordet matcha resten av inredningen.

Ett modernt soffbord

Om hörnet eller soffan och andra möbler är i modern stil, är det moderna soffbordet MICHELLE det bästa valet. Den kännetecknas av en enkel, geometrisk form som passar perfekt med en vit eller svart högblank yta.

Soffbord i loft och industriell stil

Metall som den viktigaste råvaran dominerar i loft- och industriinteriörer. Metall passar perfekt med texturerna i trä, betong och marmor. Traditionella ben har ersatts med en metallram som bordsplattan baseras på. I soffbordet MENSOLA som presenteras nedan finns det två hyllor som kan användas som tidningshållare och en hylla för fjärrkontrollen en ytterligare fördel. Metall ger många kreativa möjligheter och ger rummet en unik karaktär.

Skandinavisk stil - soffbord på höga ben

Den skandinaviska stilen har blivit ett permanent element av nuvarande trender inom interiörer. Möbler i denna stil ser eleganta och rymliga ut tack vare de höga benen och de färger som används. Vitt gör rummet ljusare och nyanserna i trä ger det mysighet. Dessutom är bord i skandinavisk stil ofta utrustade med låsbara skåp och hyllor, vilket gör dem praktiska. Ett bra exempel av detta är NORDI-soffbordet.

Traditionellt soffbord

Fördelen med klassiska soffbord är utan tvekan deras rörlighet och mångsidighet. Enkelt att bära bordet innebär att varje föremål är nära när vi behöver det. Klassiska bord - precis som soffbordet BELIZE, har ofta en hylla under bordsskivan, där det alltid finns en plats för din favoritbok eller tidning. De traditionella soffborden domineras av trä-färger.

Vilken form ska man välja - fyrkantigt eller runt bord för vardagsrummet?

Runda soffbord anses vara säkrare för användare och särskilt - som nämnts ovan - för personer med barn. På grund av det faktum att den runda bordsskivan saknar skarpa kanter är det svårare att få blåmärken. Runda soffbord, tack vare deras funktionalitet, kommer verkligen att bevisa sig i alla situationer.

Ett rektangulärt soffbord tar lite utrymme, vilket gör det idealiskt för interiörer av olika syften. Det passar bättre i arrangemanget om det placeras i hörnet av rummet eller mot en av väggarna. Om du behöver mer utrymme just nu, flytta det bara dit.

Vilket soffbord ska du sätta bredvid fåtöljen? En liten, oval modell med en upphöjd topp kommer att vara perfekt. Om bordets lilla storlek och utrymme inte räcker för dig, begränsa dig inte! Du kan alltid välja mer än ett soffbord! Två tvillingbord i olika höjder, placerade bredvid varandra, är en hit den här säsongen!

Glass soffbord - den mest trendiga trenden inom inredning

Soffbord i glas är ett av de trendbestämda elementen i modern inredning. De är gjorda av glas med olika tjocklek, struktur och färg - beroende på inredningen. Glas är ett material som får varje rum att lysa och gör det optiskt förstorat. Därför är glas soffbordet en universell lösning. Det fungerar både i en lägenhet i glamourstil och i modern eller skandinavisk stil.

Soffbord i glas finns i olika former och konfigurationer. De vanligaste är runda och rektangulära toppar, men det finns också ovala, fyrkantiga, i form av romb eller femkantiga glasbord. Toppar kan ha ornament, men de kan också vara släta eller skapa en dimmig effekt (så kallat mjölkglas).

Enkel, dubbel eller trippel soffbord?

2-i-1 eller 3-i-1 soffborden är praktiska att använda och kan enkelt justeras efter dina behov. Till exempel, för vardagligt bruk, räcker vanligtvis ett hopfällbart dubbel- eller trippelbord. Men när det gäller gäster som besöker oss kan vi använda ytterligare alternativ. Dessa typer av uppsättningar är också lätta att demontera och ställa in. Dubbla soffbord är skapade på ett sådant sätt att deras användning är enkel och bekväm.

Med så många tillgängliga alternativ kan det vara svårt att välja rätt bordsmodell. Det är dock värt att fatta ett beslut baserat på din egen smak och inredning. Till exempel kommer ett dubbelt vitt soffbord att passa bättre för interiörer med en känslig inredning, och ett enda traditionellt soffbord med en strikt design kommer perfekt att komplettera ett traditionellt vardagsrum.

Mängden tillgängligt utrymme är också viktigt - ett trippel soffbord behöver mer utrymme än en liten, enstaka modell för att nå sin fulla potential. Det är också värt att uppmärksamma bordsskivans form. Det runda dubbla soffbordet kan enkelt ordnas även i mindre interiörer. Om vi gillar det svarta dubbla soffbordet kommer vi säkert att hitta något för alla bland de olika storlekar och modeller.

 
Visa fler inlägg från Juli 2021

Rekommenderad

soffbord med vit låda NORDI

soffbord med vit låda NORDI

2 599,00 sek779.70 punkt.
pixel