SELLY HOME AS Reviews with ekomi.se

Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

King Size Säng

( antal produkter: 30 )
Bredd [cm]
Djup [cm]
Sovplats [cm]
Filter: färg
Pris
-

Standardmått av en king size säng

En king size säng är bredare än en queen size säng. En queen size säng har en standard bredd på 152 cm medan en king size säng har en standard bredd på 193 cm. Båda sängarna är 203 cm långa. Standard king size sängar och queen size sängar skiljer sig i bredd, men inte i längd. En king size säng erbjuder mer utrymme och en queen size säng är bättre i mindre sovrum. Å andra sidan ska man också komma ihåg att både köp och underhåll av en king size säng ska vara dyrare.
King size sängar är främst populära bland par eftersom en säng kan förse två personer med mer än tillräckligt utrymme att sova. Dock kan singlar också nytta av dessa bekväma möbler. Om man är singel och inte behöver så mycket plats kan man nöja sig med sängar med måtten 140 × 200 cm. Dessa modeller är inte värda att överväga för par som har möjligheten att placera en större säng i sovrummet. Kom ihåg att köpa en king size täcke tillsammans med din säng.

King size bed- ett bra val

Den oftast valda lösningen är king size säng med måtten 160 × 200 cm (i vårt erbjudande kan man också hitta sängar med måtten 180 × 200 och 200 × 200 cm). Om en säng 160 x 200 används av två personer, har var och en sovytan på 80 cm för sig själv. Det här är tillräckligt för att ha en god natts sömn. Om man köper en queen size säng sparar man plats och det blir lättare att lägga några möbler till, en bra idé skulle kunna vara att lägga till ett nattduksbord.

Perfekt mått på King size säng

Den viktigaste saken när man tänker om sängens mått är naturligtvis antalet användare. Det är vanligt att sovytan för en person ska vara 90 cm, och för två tillsammans minst 160 cm. En annan mycket viktig aspekt är längden, som bör ge 25 cm utrymme mellan användarens ben och sängens främre ram. Man kan inte glömma höjden, som måste vara cirka 40-50 cm (inte mindre än 25-30 cm) för att göra det bekvämare med att ligga sig och stiga upp från sängen. Var ska man placera en king size säng? Det viktigaste saker är att ha den på en plats där alla kan använda den på ett fritt sätt.

Vad mer är värt att tänka på när man väljer en dubbelsäng?

Först och främst ska man tänka om en lämplig ram och madrass som ska garantera ett solid stöd för ryggraden. Det är faktist dem som är ansvariga för vår sömns komfort. Ramen måste naturligtvis vara tillräckligt stabil för att stödja vikten, men det som finns i den påverkar starkt användares komfort. Man ska särskilt leta efter ramens material vilken behöver att vara tillverkad av högkvalitativ material. Det är också viktigt att ge akt på madrassens hårdhet. Om partnerna skiljer sig betydligt i höjd eller vikt är den bästa lösningen att välja två separata modeller. Tack vare detta kommer madrassen inte att kollapsa i mitten av sängen.

Vad ska man tänka på när man bestämmer sig att köpa en queen size säng eller en king size säng?

Man brukar bara bestämma sig att köpa en ny kingsize säng en gång i några år och därför måste köpet vara genomtänkt. Man ska ge akt på sängens kvalitet och se till att strukturen på sängen är stabil och hållbar. Man ska inte spara för mycket på storleken, eftersom ju större sängen är, desto bekvämare är den.

Vet du vilken king size säng du kommer att välja nu?

Sängen är en av de viktigaste möblerna i huset. Vi tillbringar mycket tid i den, så det är viktigt att vara nöjda med köpet. Man ska ge särskilt akt på mått, material, ram och naturligtvis madrassen. Dess stil är också viktig eftersom sängen måste anpassa sig andra möbler och tillbehör som redan finns i sovrummet.

pixel