SELLY HOME AS Reviews with ekomi.se

Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Queen size säng

( antal produkter: 33 )
Bredd [cm]
Djup [cm]
Sovplats [cm]
Filter: färg
Pris
-

Queen size säng - ett val som alla ska ha råd med

De flesta människor lever i ständiga brådska och stress. Om du också har det här problemet är det viktigt att förse dig med en bekväm säng som ska garantera dig en god natts sömn. En rätt vald queen size säng kan förändra ditt liv. Som vanligt finns det inte det enda val som är alltid korrekt, men det finns några universella regler som måste följas när man vill köpa en säng.

Queen size säng- viktiga mått

En queen size säng för två bör ha en bredd på minst 160 cm. Naturligtvis finns det exemplar på smalare sängar, med bredd på 80 eller på 140 centimeter. Ibland är det inte möjligt att ha en bred säng i sitt sovrum eftersom det inte finns tillräckligt utrymme där.
Dubbelsängar finns i vanliga mått, såsom 180 x 200 cm, 160 x 200 cm, 140 x 200 cm. Enkelsängar finns i vanliga mått 80 x 200 cm (för små sovrum, men inte så bekväm som de andra), 100 x 200 cm, 120 x 200 cm (det mest populära mått).

Träsäng eller en stoppad säng

När du har bestämt dig om vilket mått av queen size säng du behöver, måste du välja materialet som ramen ska vara tillverkad av. Det är särskilt viktig eftersom sängens hållbarhet beror på det. Sänger gjorda av ek, bok och tall ska alla vara väldigt solida. Det är också värt att söka på ramarna som är gjorda av MDF eller HDF skivor. De är också hallbår men lite billigare än ramarna tillverkade av trä.

Queen size säng- hög komfort

Queen size sängar har snabbt blivit väldigt populära. Deras ramar kan täckas med tyg, naturligt läder eller ekologiskt läder. Ramen är viktig eftersom dess utseende kan ge rummet en helt ny karaktär.
Den avgörande faktoren när man väljer en sängram är dess estetik. Valet är stort - från stiliserade himmelssängar till minimalistiska sängar som liknar japanska futoner. Dock ska man inte glömma om de traditionella sängarna. Det kan hända att de enklaste lösningarna ger de bästa resultaten.
Gaveln i queen size säng är inte bara ett dekorativt element
Om du gillar att läsa, arbeta med en bärbar dator eller surfplatta i knäet när du ligger i sängen är det värt att välja en säng med gavel. Mjuka, stoppade och höga gavlar är de mest bekväma. De ger dig möjligheten att sätta dig bekvämt i sängen.

Tänka om queen size säng funktionalitet

Sömnens komfort påverkas mer av sängbottnen än sängramen. Att fylla sängbottnen med de billigaste möbelskivorna kan mena att du inte kommer att få en god natts sömn. Sängbottnar gjorda av trä och lätt böjda lister är bättre för ryggraden och därför garanterar bekvämare sömn.
Sängbotten ska väljas till madrassen. Man ska vara försiktigt om det eftersom en fel madrass kan skada några sängbottnar.

Queen size säng - lyxigt val

En queen size säng där fjädermadrassen placeras inte på en sängbotten, utan på en ram fylld med boxsprings är en lyxig lösning. Lådan och nackstödet är vanligtvis stoppade med samma material för att skapa en harmonisk enhet.
En stor fördel av en queen size säng är dess höjd (ungefär 60 cm). Tack vare det är det enkel att komma upp från den. Det är av stor hjälp särskilt för de äldre människor.

Innan du köper

Kom ihåg att ju bredare dubbelsängen är, desto bekvämare sover du på den. Dessutom är det bättre att placera två madrasser på den, särskilt när användare är av olika vikt- det kommer att rädda madrassen från att böja i mitten av sängen.

pixel