2020-03-17

Möbler till barnrum är en otrolig utmaning

 


Kom ihåg att inte bara hålla de enskilda komponenterna säkra, utan också att tänka på funktionalitet och enkel rengöring när du köper möbler för barn. Ett ordentligt inrett rum kan ha positiv påverkan på utvecklingen av ditt barns kreativitet, fantasi och sinnesstimulering. Om du inte vill byta interiör efter några år bör barnmöbler också ha en relativt universell karaktär, som också fungerar för äldre. Hur gör du det bästa valet?

Barnmöbler? Vad bör finnas i rummet?

Barns rum är i princip anpassade till föräldrarnas behov. Förutom barnsängen finns det oftast en byrå med omklädningsbord och skåp för förvaring av alla kläder och små föremål. Om vi vill att möblerna ska hålla så länge som möjligt, är det värt att tänka på att köpa specifika modeller redan när man inreder rummet för det nyfödda barnet. När du köper en byrå, välj en modell med möjlighet att ta bort omklädningsbordet. Tack vare detta kan barnet fortsätta att använda möblerna medan de växer. Byråer är särskilt användbara i små rum, där det inte finns plats för en stor garderob.


Ett annat element som måste finnas i varje barns rum är så klart barnets säng. När småbarn växer ur spjälsängen är den bästa lösningen att köpa en modell i full storlek som kan användas upp till vuxen ålder. Sängar som är kortare än 200 cm är inte alltid nödvändiga, då unga barn med framgång kan sova i en mycket större säng. Ägna också särskild uppmärksamhet åt valet av barnmadrass, eftersom fel typ kan bidra till ryggproblem.

Förskolebarn och skolbarn kommer att spendera mycket tid vid skrivbordet med läxor, ritning och många andra aktiviteter. Barnskrivbord är en mycket viktig del av rummet. Med tiden kommer det att vara nödvändigt att anpassa det till användarens tillväxt. För att undvika obehag och, ännu viktigare, felanpassningar, är det värt att köpa en modell där det går att justera höjden allt eftersom det behövs. Tack vare detta behöver möbler för barnrum inte bytas på länge. Samma regel gäller för stolen vid skrivbordet. Det bör också vara justerbart och dessutom ha bra stöd för ryggraden.

För att ha plats med det växande antalet småbarnsleksaker är det värt att investera i bokhyllor. Det är viktigt att de är på barnets höjd så att barnen lätt kan nå det som är intressant. Andra föremål som inte nödvändigtvis bör lekas med kan placeras högre upp, utom räckhåll för de små.

Barnrumsmöbler - hur ska de se ut?

Barnmöbler blir ofta en del av barnens lekar. Därför bör särskild uppmärksamhet ägnas åt att hitta säkra och stabila möbler. Rundade hörn är alltid att föredra. Välj inte produkter som har glasdelar, eftersom de kan utgöra en fara för rörliga barn. En annan aspekt är en solid förankring av möbler. Strukturen är oerhört viktig. Barn klättrar ofta i hyllor, vilket gär det extra viktigt att förankra dessa i väggen så att de inte ramlar över barnet. Att välja möbler tillverkade av lämpliga material är också mycket viktigt för säkerheten. Den bästa lösningen är trä. Om möbeln är målad måste färgen vara organisk och fri från skadliga ämnen och tungmetaller. Barnrumsinredning är inte en enkel sak!

Både möbler för pojk- och flickrum måste ha en universell karaktär. Detta innebär att om du inte vill byta inredning efter några år bör du investera i saker som också passar äldre. Istället för en rosa byrå eller bilsäng kan det vara bättre att fokusera på mer praktiska modeller. Universell färg och stil kommer definitivt att tjäna i många år. Pastell eller lätt trä är ofta en säker lösning. När det gäller funktionalitet är det också värt att investera i produkter med ett större antal utdragbara lådor som rymmer alla små saker.

Estetiska frågor är också av stor betydelse, särskilt för barn. Färger och intressanta tillbehör gör att barnen känner sig bekväma i sitt rum och tycker om att spendera tid där. I stället för typiska barnmöbler är det bättre att investera i föremål som kan hängas på väggen eller limmas med möjlighet till demontering. Tack vare detta kan du lätt ändra på rummets tema utan att behöva spendera pengar på en helt ny uppsättning möbler som matchar nästa intressen.

Kom också ihåg att tänka på ergonomi. Till skillnad från utseendet bör det inte finnas för många möbler i barnrummet. För många färger och former kan överstimulera barnet och orsaka sömnproblem. Både pojk- och flickmöbler bör skapa en sammanhängande komposition och ge plats att leka fritt. Inspiration barnrum - allt för barn.

 
Visa fler inlägg från Mars 2020

Rekommenderad

Dela din kommentar med andra
pixel