2020-03-09

Glam möbler eller lyx för alla

 

Glamourmöbler är en lyx för alla

Interiörer i glamourstil är ett rum med lyx och elegans. Nobla färger, högkvalitativa material, stiliserade möbler, skimrande silver och guld - för vissa symboliserar det axlarnas stil, för andra för mycket form än innehåll. Vad skiljer en glamourstil och hur man använder den skickligt? Glamourstil förknippas ofta med djup lila på väggarna, silvertillbehör och svarta möbler. Men lyxens effekt kan också erhållas tack vare ljusa och varma färger - beige, brunt och guld. Innan du börjar dekorera är det värt att lära känna stilhistorien, som är ett starkt alternativ till den senaste minimalismen

Ett lyxigt hus i ett snyggt arrangemang

Exakt för att förtydliga namnet betyder det engelska ordet "glamour" charm och glans. Inredning i glamourstil handlar dock om något mer. Det är skapandet av ett fascinerande klimat, intrycket av rikedom, ett is-täckt mysterium och oerklig filmverklighet. Glamourstiltrenden började på 1900-talet och är starkt förknippad med mode. Det var de vackra skapelserna av stjärnorna på 1940- och 1950-talet (inklusive Grace Kelly och Audrey Hepburn) som inspirerade introduktionen till storslagenhet, färger och prakt i interiören i huset. Detta betyder dock inte att glamourstil är tillräckligt för att fylla med dyra, exklusiva tillbehör - det är ett enkelt sätt att överdriva och kitsch, så du bör använda sunt förnuft och måttlighet i all denna glamour.

Huvudfunktionerna i den lyxiga glamourstilen

Tidigare i stil med glamour kunde inte missa satin, himmelssängar och quiltade sänggavlar, långhåriga mattor, samt en rymlig soffa, speglar i gyllene ramar, kristallkronor och ... glas och en flaska god champagne. Idag har denna stil utvecklats, den är mer dämpad, men fortfarande full av klass. Glamourstilen kännetecknas av fyra huvudelement: färger, stiliserade möbler, dyra material och karakteristiska tillbehör.

Färger i den inre glamouren

Huvudrollen i glamourstilen spelas av färgerna på väggarna, som ofta tar nyanser av rosa eller mättad lila. Vid målning av väggar används också andra intensiva färger: grönt, vinrött, marinblått, svart, brunt och grått. Först och främst kan färger i glamourstil inte vara prålig eller uttrycksfull - elegans och ljushet spelar roll. Guld och silver är mycket viktigt, vilket ökar effekten av glamour och lyx, men du kan inte överdriva det med dem för att inte uppnå motsatt effekt. Väggar i glamourstil kan vara enfärgade eller med eleganta bakgrundsbilder av hög kvalitet. För att inte överväldja interiören med mörka färger används det ofta på en eller två väggar och kombineras med en ljusare nyans.

KOLLA
KOLLA
KOLLA


Möbler - en glamourserie

Hänvisningen till barocken manifesteras särskilt i möbler och klädsel. En lägenhet i glamourstil bör vara utrustad med stiliserade soffor och fåtöljer med stora armstöd och ett quiltat ryggstöd, vadderat med mjuk plysch i en stark färg. Det är nödvändigt att kombinera möbler som är typiska för glamourstil: hyllor, byråer och bord med böjda ben, konsol, glasskiva i matsalen eller en säng med vadderat huvudgavel i sovrummet bredvid ett magnifikt sminkbord. Intressant använda kopior finns på Internet eller i morföräldrarnas lägenheter. Allt du behöver göra är att renovera möblerna.

KOLLA


Material - glamourserien

När du ordnar en lägenhet i glamourstil bör du vara uppmärksam på prestandan hos enskilda element. Det finns inga halva åtgärder i denna stil. Om vi använder sten på golvet, bör det nödvändigtvis vara glänsande marmor eller granit. Om det finns tyger är det bara de från högsta hyllan - läder, velour, sammet, jacquard eller satin.

Tillbehör - definitionen av glamour

Hela interiören i glamourstil kommer att kompletteras med glänsande eller gyllene tillbehör. Det är viktigt att inte blanda dessa två glödande färger - om du bestämmer dig för silverdekorationer använder vi dem konsekvent, till exempel i form av spegelramar, målningar eller målningar, vaser, figurer eller kuddar. Glamourstil lägger också mycket till glaset, varför kristallvaser, karaffar, ljus och bänkskivorna, bord och konsoler är välkomna i interiören. Interiörer i glamourstil, dvs lyx i enkel form Till skillnad från utseendet är glamourstil en ordnad och noggrant planerad trend. Vi kommer inte att hitta kaos, slumpmässiga delar av utrustningen eller en uppsättning inkonsekventa detaljer. Viktigt är släta, blanka ytor och kontraster som mjukar upp den klara stilen - till exempel lägger vi till enkla skelettformade hyllor till den barocka soffan och väggens starka färg mjukas av en delikat, ljus gardin.


Det är värt att komma ihåg att glamourstil inte är en plats för råvaror som trä eller bambu. Former och mönster är närmare enkelhet än extravagans. Stora men släta vaser, lyktor eller tyger med en delikat konsistens definierar denna trend. Möbler, gardiner, mattor eller sängöverdelar i glamourstil bör vara monokroma, kanske glänsande, men kanske inte får ett ljust mönster. Det liknar belysning, som spelar en mycket viktig roll under hela evenemanget. Golv- och bordslampor med stora, men enkla och ljusa nyanser, en kristallkronkrona som njuter av lyx, men med en ekonomisk form eller vita ljus i höga glaskärl - det är alla element som förbättrar effekten, men smälter in i en stil som inte dominerar . Låt oss komma ihåg att glamourstil inte gillar många tillbehör - evenemanget bör vara lyxigt och exklusivt, men samtidigt lätt och sensuellt.


Hur utformar man interiör i glamourstil?

Glamourstil kan introduseres for ethvert interiør - både i leiligheten og hjemme. Vi bør absolutt være konsekvente og bruke det i alle rom, inkludert kjøkken og bad. Denne trenden er en ideell løsning for de som ikke ønsker å arrangere en leilighet i en minimalistisk eller skandinavisk stil og nærmere mer utsmykkede arrangementer. Interiør i glamourstil vil være et alternativ til den dempede stilen til klassisk eller for kaotisk eklektisisme. Stiliserte møbler, dristige farger, luksuriøse materialer er et forslag for folk som ikke er redd for å eksperimentere, føler seg bra omringet av skinnende tilbehør, og samtidig ser etter hygge.


Glamourstil är ett utmärkt val för fans av gamla, historiska interiörer som älskar att spendera tid på att leta efter pärlor. Den enda risken när du försöker få den önskade stilen kan vara en inkompetent kombination av tillbehör - i denna konvention är det lätt att falla i fällan med kitsch, mättnad och överdrift. För att förhindra detta bör du noggrant läsa principerna för inredning i glamourstil eller använda hjälp av en professionell inredningsarkitekt. Detta hjälper oss att inte bara välja utan också kontrastera enskilda element.

Lyxigt kök i glamourstil eller hur man lagar mat och äter som kungafamiljens medlemmar.

Det kan inte förnekas att det inte är det billigaste att dekorera lägenheten i glamourstil. Exklusiva material, stiliserade möbler, kristallkronor, speglar och tyger, men också färg och tapeter kostar mycket mer än en klassisk grå soffa eller minimalistisk lampa. Lösningen kan vara loppmarknader, där vi köper en billig vila. Allt vi har gemensamt med detta är att förnya det med bra snickeri.

SJEKK

Ett lyxigt badrum eller enkelhet omgiven av glamourtillägg

Sofistikerad och lyxig, full av prakt. Ett snyggt glamourbadkar kombinerar olika trender och tar på sig klassiska, palatsliknande men också moderna interiörer. När du planerar en effektiv badrumslayout, kom ihåg att följa de grundläggande reglerna och skickligt matcha varje detalj för att bevara dess djärva, ursprungliga och unika karaktär. När du beslutar att ordna badrummet i en glamourstil är det värt att fokusera på de ursprungliga möblerna, kännetecknande för denna typ av inredning. Louis garderober eller skenor fungerar mycket bra här. Du kan också välja möbler i en modernare stil. Det är dock viktigt att de har en original, ovanlig finish. En bra lösning är till exempel skåp med bänkskivor eller spegelfronter. Glamourstil älskar glamour och prakt, varför belysning kommer att spela en oerhört viktig roll, som kommer att betona de glänsande ytorna på plattor eller möbler fronter. En kristallkronkrona eller elegant lampa ger badrummet en lyxig karaktär. När du väljer belysning för ett badrum i glamourstil är det värt att fokusera på saker gjorda av värdefulla material, som metall, kristaller, glas, satin eller sammet. I den moderna versionen av badrummet i glamourstil kan det klassiska badkaret på benen framgångsrikt ersättas med ett ovalt badkar med en glänsande mosaik eller ett fristående badkar med enkla, subtila designlinjer.

KOLLA

En lyxig säng är grunden för ett elegant sovrum

Elegans, glans - detta är ett glamour sovrum. Stilen hänvisar till de kungliga kamrarna, och därför bör vi i dagens interiör hitta en stor säng och många glänsande tillbehör. Moderna sovrum med glamour, som gamla, måste också ha ett stort utrymme, och om storleken inte tillåter dig att ta hand om färger och tillbehör som visuellt förstorar rummet. Då kan du matcha glamour sovrummet, till exempel med speglar i originalramar, stållampor, kristallkronkrona eller andra tillbehör som reflekterar ljus och skapar en illusion av ett större rum. Denna behandling kommer emellertid inte att vara effektiv i mycket trånga utrymmen.

KOLLA


Sovrummet i glamourstil är vanligtvis inredda i färger som matchar stilen och påverkar samtidigt den ovan nämnda optiska utvidgningen av rummet. Idag är det huvudsakligen scheman i vitt, grått, beige eller silver. Ett sovrum i glamourstil bör vara utrustade med möbler av högsta kvalitet. Det centrala måste vara en säng eller snarare en säng. Även om värden är ensam, bör sängen vara minst dubbelt. Det är också bäst att hålla den ganska hög, som liknar en kungssäng. För stoppade möbler har en sådan säng vanligtvis en karakteristisk quiltning vid huvudgaveln. Modernt glamour sovrum är också eleganta sängbord och en garderob eller konsol där vi kan lägga underkläder, kläder eller sängkläder. Om lägenheten inte har någon garderob ska garderoben vara rymlig. Eftersom ett sovrum i glamourstil vanligtvis lyser uteslutande, är det värt att se glänsande möbler. De kan vara blanka i sig själva om de är gjorda av stål, silver eller har kristallornament. Om inte är det tillräckligt med accenter - silverhandtag i skåp eller lådor eller glänsande mönster eller delar av möbelfinish.

Lyxig soffa mitt i vardagsrummet

En salong i glamourstil gillar kontraster. Glamour är inte rädd för djärva färgkombinationer, eftersom den här stilen inte bara är perfekt förknippad med allt guld, silver, svart, vitt och rött - glamourstilens färgpotential är mycket bredare. Här hittar du både känsliga pasteller och mycket mättade färger. Blommor och safirer, smaragder och turkos, fuchsia och lila - dessa färger används ofta här och kombineras ofta bara med varandra på grundval av kontrast. Inte bara färger kontrasterar här. Ofta kombineras olika material och fakturor här. Högblanka vita skenor i omedelbar närhet av dyrbar plysch eller marmor? Naturligtvis eftersom en salong i glamourstil älskar kontraster. Och han tvekar definitivt inte att använda dem. Kom också ihåg mönster. Speciellt eftersom du har ganska många möjligheter här. Klassisk svartvit sula, tidlösa ränder och prickar, blommor och djurmotiv - i en salong med glamourstil möter du dem extremt ofta. Glamourstilen älskar mönster inspirerade av tidigare epoker. I synnerhet har den barockinspirerade former (vanligtvis i kombination med rika ornament) och undviker inte lån från elegant art deco. När det gäller quiltade soffor som hänvisar till det klassiska Chesterfield kommer det också att finnas en villig plats, även om de till skillnad från originalet inte är vadderade med läder och ädla (och vackert samarbete med ljus) plysch. Ja, en passion för exklusiv sammet och sammet kan ses här nästan överallt. Och glöm inte rätt dos glans - det är ett absolut måste ha när det gäller en glamourstil. Det är därför speglar används så ofta i det inre av detta rum. Du kan till och med gå ett steg längre - hur är det med spegelmöbler? För bilentusiaster rekommenderar moderna varianter av kristallkronor också en barock balsal. Men om det är för mycket, kan du också välja golvlampor à la spotlights från en Hollywood-film från år sedan.

KOLLA
KOLLA

Lyxiga lampor betyder en visuell rik interiör

Glamourstilen är mycket karakteristisk. Det kännetecknas av en blixt och tydlighet. Om du vill att interiören ska vara klassisk, lyxig med en antydan till extravagans - den här stilen är för dig. I en elegant interiör verkar tankar dekorerade med gyllene speglar från filmer om det nittonde århundradet Frankrike. En rik form av ett toalettbord med en kristall smyckeskrin. Majestätiska fåtöljer som kungliga troner, vadderade med mjuka material. Elegant och elegant glamourbelysning kan erhållas med olika lampor. Lampor, utöver deras funktionella natur, bör också vara en sofistikerad belysning av rummen.

KOLLA
 
Visa fler inlägg från Mars 2020
Dela din kommentar med andra
pixel