2020-06-22

Smal garderob - hur att inreda liten lägenhet

 

Små skåp passar bra in i små lägenheter. De kan ha olika former och man kan arrangera dem på olika sätt. Det går lätt att anpassa dem till små utrymmen. Smal garderob kan kanske inte rymma så många föremål, men med en välplanerad insida kommer man att ha plats för alla nödvändiga saker. Välplacerade hyllor eller hängare ger en möjlighet att organisera våra saker på ett rätt sätt så att allt är lätt tillgängligt och man behöver inte leta efter någonting hela tiden. Nedan finns det praktiska förslag på små skåp.

Trägalgar

Hängare kan användas i hörngarderob, sovrum, kök, badrum och hallar. De kan ha olika former, allt från metallfästen fastnat på väggarna, genom plast- och träformer, från enkla till mycket sofistikerade och konstnärliga former i olika storlekar. Galgarna spelar en mycket viktig roll i billiga garderober. Tack vare dem är allt inte bara lättillgängligt utan också väl underhållet och inte utsatt för skador eller veck. Hängare i form av krokar ser särskilt bra ut vid ingången i hallen. Stående klädhängare i hallen är en annan ersättningsform för en liten garderob. Paraplyer, handväskor, hattar och rockar kan hängas på dem. De är särkilt användbara när man kommer tillbaka från promenader i regnväder. Våta kläder kan torka ut på dem.

Sovrumsförvaring

I en perfekt garderob är inte bara dimensionerna viktiga, utan framför allt valet av element som underlättar morgonberedningen och minskar tiden för att söka efter enskilda kläder och organisera. Om du har en felaktig konstruerad smal garderob, kommer det förmodligen att vara svårt för dig att ordna saker på deras plats varje dag.

Trälådor, snygga förvaringslådor och kartonger kan vara en del av garderober eller utgöra ett slags oberoende skåp. De hjälper också till att separera olika föremål, till exempel leksaker i barnrum, underkläder eller olika skol- eller kontorsmaterial. Man kan gömma dem i större garderober eller använda dem som lådor under säng. De kommer då att vara någon slags förvaring, som vid behov kan dras ut. På detta sätt kommer man att skydda många saker mot damm som sätter sig på dem och man kommer att hålla ordningen.

Korgar är ett annat element som man kan använda som skåp i sitt hem. Många av oss har en förkärlek för korgar och olika rottingföremål, som från tidiga tider har prydd våra hushåll. Man använder ofta stora korgar för att lagra smutsiga kläder i dem. Korgar kan också ställas i garderober och på hyllor för att skilja olika saker från varandra, samt skydda dem från skador eller smuts.

Små hyllor

Väggbokhylla är viktigt om man har böcker som man vill förvara. De är också mycket användbara på kontor och garderober och i varje plats där saker måste separeras. Enskilda artiklar är alltid till hands och man behöver inte att slösa med tid för att hitta dem. Hyllor kan också utgöra en öppen garderob. Man kan också separera dem med en skiljevägg av olika material eller lägga till en dörr till dem. För denna typ av skåp kan man också matcha ovanbeskrivna kartonger, plastlådor, korgar, etc. Öppna hyllor är utmärkta för garderobsrum. De är också de grundläggande möblerna i skafferi och verkstäder. Skåp med hyllor kan också dekorera våra hallar eller trappuppgång.

Garderob med spegel

Garderob med spegel används inte bara för att förvara föremål, utan passar också för små utrymmen. Speglar återspeglar inte bara ljus utan ockaså gör dem visuellt större. Skåp med speglar på dörrarna är särskilt lämpliga för små badrum eller hallar. Man kan använda samma optiska grepp för att förstora vilken yta som helst i huset. Större spegelgarderober används ofta också i sovrum eller vardagsrum.

Ljus inredning

Små, ofta trånga rum utan fönster används ofta som garderob. Så tänk på att skapa en ljus inredning där. Vit färg ger intryck av rymlighet och är också tydligt synlig i mörkret. Därför kan ljusa skåp vara en rätt lösning i mindre upplysta rum vara. Vita hyllor och vita möbler och andra element i vitt: skåp, bord, skrivbord, lampor etc. på samma sätt hjälper till att förstora utrymme visuelt och de skapar en mysig stämning. En gång till är det viktigt att tänka också på speglar.

Läs innan du köper en smal garderob - litet sovrum inspiration.

Designen av en garderob anpassad till dina behov kräver att man skapar en plan och faktiskt klargör sina förväntningar och idéer. I början bör man noggrant mäta den plats där den kommer att stå. Det är bäst att använda nischer. Man kan välja mellan ett brett utbud av möbler som passar rumets storlek.

Garderobeskåp för ett litet sovrum: 50 till 125 cm bred

Smal garderob kan vara 50 cm bred. De kommer dock att vara lämpliga för ett litet rum, de kommer inte att överväldiga rummet - de kan också ingå i en uppsättning av möbler och matcha en säng eller nattduksbord. Detta är den bästa lösningen för en person, det kan vara svårt att få plats i en garderob för två personer. Om man har lite utrymme men vill rymma i garderoben så mycket som möjligt - är det värt att överväga en smal modulär garderob (50 eller 75 cm bred). Om man letar efter en garderob för två är det bäst att välja en modulär garderob med bred på 100-125 cm.

Garderobeskåp för ett stort sovrum: 150 till 300 cm bred

Om man har en större yta, tänk på en garderob med bred på minst 150 cm. Denna bredd möjliggör installation av skjutdörrar. I en sådan garderob kan man redan planera utrymme för att hänga kläder, skor och underkläder. Bredden på 200, 250 och till och med 300 cm ger redan en enorm designmöjlighet - utrymme för hängande kläder, byxhängare, skohyllor, underkläderlådor och öppna hyllor. Tack vare god organisation kan man enkelt lagra ett utbud av sängkläder, handdukar och andra hushållsartiklar. Tack vare den rymliga garderoben blir det lättare för dig att hålla ordningen. Kläderna kommer inte att veckas och förblir färska längre.

 
Visa fler inlägg från Juni 2020
Dela din kommentar med andra
pixel