2020-11-17

Ett runt sidobord och ett litet soffbord - det är värt att ha dem hemma

Varför är ett litet soffbord en bra idé?

Soffbord i trä är inte bara en möbel vid vilken man dricker sitt morgonkaffe varje dag - man kan använda det på många andra sätt som du kanske inte har känt till. Etermiddagsavslappning med en bok eller film, besök av vänner, spel med barn - det händer mycket i vardagsrummet, därför måste ett modernt soffbord uppfylla hushållets dagliga behov.

Ett soffbord till vardagsrum kan inte väljas utan eftertanke. Om det visar sig att bordsskivan är för liten för dig kan du använda ett satsbord eller ett soffbord med hylla - t.ex. ett modernt soffbord Bergen som erbjuder en hylla på två nivåer för större och mindre föremål. Det viktigaste är att välja möbler som uppfyller ens specifika behov. Det bör inte glömmas att soffbordet ska matcha arrangemang - inte bara i form och stil, utan också när det gäller dimensioner och inställningar.

Snygga soffbord som ett komplement till interiören

Bord kan ha både dekorativa och praktiska funktioner i lägenheten. Om de är utvalda på rätt sätt garanterar de extra förvaringsyta och blir det perfekta komplementet till hela arrangemanget. Ett bra exempel på detta är soffbord Bellini med en tjock träbordsskiva och svarta metallben som skapar en unik atmosfär särskilt i inredningar i industriell stil.


Små soffbord
garanterar ett extra lagringsutrymme, multifunktionalitet samt förmågan att anpassa sig till olika områden - det är de viktigaste funktionerna som gör att soffbord och sidobord är nödvändiga i varje hem. Kom ihåg att vi regelbundet erbjuder speciella priser på Selly Home nätbutik.

Letar du efter unika möbler och inspirerande tillbehör? Vill du att din liten lägenhet, litet hus eller kontor ska vara så speciell och unik som du är? På Selly Home hittar du exempelvis soffbord i betong i kombination med stål och ibland med trä. Särskilt starkt rekommenderar vi vår bästsäljare - sidobord Carl - som kan utgöra en dekoration i vardagsrummet eller i hallen.

Hur stort soffbord ska man ha? Litet soffbord och litet sidobord

Innovation inom heminredning i dag betyder inte bara elegant, modern design, utan också unikhet, mångsidighet och enkel skötsel av möbler. Ett modernt soffbord ska uppfylla alla dessa kriterier. Soffbordet bör vanligtvis vara cirka 45 cm högt. Det perfekta avståndet mellan bord och soffa är 35 cm. Man ska hålla avstånd på minst 80 cm mellan soffbordet och TV: n. Som regel ska bordet ha 1/2 till 2/3 längden av soffan. En bra lösning kan vara att välja ett höjbart soffbord.

Runt soffbord i trä i vardagsrum

Den lilla storleken (upp till cirka 80 cm i diameter när det gäller runda soffbord eller 70 cm bred när det gäller rektangulära modeller) orsakar att soffbord kan även placeras i små rum. Som ett resultat kan de utgöra en unik dekoration, inte bara av stora lägenheter, utan också mysiga kontor. När du arrangerar ett vardagsrum med begränsat utrymme är det bättre att välja ett längre, och samtidigt ett smalare bord med en rektangulär form, t.ex. soffbord Bellagio Wood som är tillgänglig på Selly Home. Om du tillhör de lyckliga människor med ett stort vardagsrum kan du välja ett stort soffbord och komplettera arrangemangen med belysning och en snygg matta.

Den stora fördelen med ett litet soffbord är det att man kan placera det i nästan alla rum. I vardagsrummet kan bord fungera som soffbord eller ett dekorativt avlastningsbord. I sovrummet kan små soffbord ersätta nattduksbord. I hallen är bordet en mycket bekväm plats att lagra olika små saker, t.ex. nycklar. Varje extra möbel i lägenheten betyder också mer utrymme för prydnader. På ett svart runt soffbord vid väggen kan man ställa en dekorativ lampa. Tack vare det blir rum bättre upplyst och det mörka soffbordet kommer inte att överväldiga interiören. Lampor på bordsskivorna är också bra om man tycker om att läsa. Ljuset som genereras av en liten glödlampa omgiven av en lampskärm kommer att vara varmare och mindre skadligt för ögonen än det övre ljuset som släpps ut från ljuskronan.

Billiga soffbord kan ha flera funktioner samtidigt

Vissa bord som finns tillgängliga på Selly Home som till exempel soffbord Liz I har små lådor under bordsskivan. Ett sådant billigt soffbord med förvaring kan därför fungera som små skåp för förvaring av servetter, nycklar eller liten elektronisk utrustning. Dessa är emellertid inte de enda funktionerna i denna typ av möbler. I sortimentet har Selly Home också olika typer av bord som använder ganska ovanliga lösningar. Var särskilt uppmärksam på satsbord Twins Round, som består av två delar:

- Avtagbar bordsskiva
- metallkorg i svart.

Basen på Twins Round runt sidobord är tillräckligt stort för att enkelt rymma många föremål. Dessa möbler kan därför utgöra en lagringsutrymme för filtar, böcker eller tidningar.

Vilket soffbord ska man välja? Ett runt sidobord och litet soffbord

På Selly Home finns det olika typer av soffbord tillgängliga till exempel soffbord i ek, metall eller glas. Tack vare detta är det lätt att hitta en möbel som kommer att passa till din inredning. Det är dock värt att komma ihåg att materialet eller färgen på möblerna inte alltid avgör i vilket arrangemang det kommer att se bäst ut. Mycket beror på dekorationer. Om man väljer ett soffbord i marmor bör man välja också tillbehör i liknande stil så att man inte riskerar visuell röran. Silvertillbehör kommer att se fantastiskt ut med ett sådant soffbord. Vi garanterar att soffbord i svart marmor kommer att se mycket elegant ut.

Även det enkla soffbordet Moria kommer perfekt att komplettera ett rum i skandinavisk stil. Den guldfärgade basen och glasbordsskiva kommer att se perfekt ut med vit möbelklädsel och enkla dekorationer. Dekorationerna som kompletterar utrymmet vid soffbordet är lika viktiga som själva bordet. Lampa över soffbord är ett av de viktigaste elementen - med hjälp av ljus kan man skapa de mest minnesvärda arrangemangen. Det är också värt att satsa på bordslampor som kommer att se ännu bättre på ett av våra soffbord eller sidobord. Här kan vi rekommendera t.ex. design bordslampa Amazonka 3033. I Selly Home hittar du många billiga lampor i olika stilar. Vi inbjuder dig att se på belysningskategorin, där finns det ett brett utbud av lampor till bra priser.

Soffbord och sidobord - möbler som är värda att ha i ditt hem

Ett mycket stort urval av modeller, förmågan att anpassa sig till olika arrangemang och rum samt en mängd funktioner gör denna typ av möbler till ett praktiskt tillbehör som kan dekorera hela lägenhet. Tack vare sin lilla storlek kommer runda sidobord att vara en perfekt dekoration för både en lyxig lägenhet och en liten enrumslägenhet. Den här säsongen rekommenderar vi soffbord med låda NORDI, som kommer att matcha interiörer i många olika stilar, inklusive skandinavisk minimalism.

Behöver du ett nytt soffbord eller ett sidobord? Spara på shopping och dra nytta av kampanjer som finns tillgängliga på Selly Home. Du kan betala upp till 20% mindre för utvalda soffbord och sidobord!

 
pixel
Visa fler inlägg från November 2020

Rekommenderad

soffbord med vit låda NORDI

soffbord med vit låda NORDI

2 599,00 sek779.70 punkt.
Runt soffbord 82 cm MORIA

Runt soffbord 82 cm MORIA

3 099,00 sek929.70 punkt.
Dela din kommentar med andra