SELLY HOME AS Reviews with ekomi.se

Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Maximalism

( antal produkter: 7 )
Bredd [cm]
Djup [cm]
Filter: färg
Pris
-

Hva är maximalism?

Uttalandet "mindre, eller mer" är inte längre giltigt. Åtminstone när det gäller interiörer. Nu är den hetaste trenden med inredning av lägenheter ... maximalt!
Under en lång tid påverkar världen, författare av designböcker lär oss att leva i enlighet med minimalismens filosofi. De kräver att bli av med onödiga saker och upprätthålla en asketisk ordning i sin miljö. Minimalismen antar att bara spara de saker som har något värde för oss. Och för alla kan antalet sådana skatter vara olika. Är det meningsfullt att kasta bort dina favoritböcker och suvenirer bara för att kunna säga att du är en följare av minimalism?

Vad är maximalism design?

Lyckligtvis behöver vi från och med nu inte längre känna på trycket att överorganisera våra omgivningar. Maximism, som minimalism, fokuserar på att välja saker som är viktiga för oss, men det ger oss större möjligheter. Det handlar inte om röran i lägenheten med onödiga dekorationer, utan om att skickligt komplettera interiören med lämpliga tillbehör. Det består i att kombinera kontrasterande färger, strukturer och mönster så att det hela ser estetiskt ut.

Elegant maximalism amaranthe

Den nybarocka stilen är ett uttryck för längtan efter gamla tider - ibland där föremål var mer dekorativa och inte bara rent funktionella. Men den som skulle tro att den neo-barocka stilen verkligen är ett försök på att imitera barocken i den form som den hade på 1700-talet skulle vara ett misstag. Vi upplever snarare inte dyra material, som guld och silver, marmor eller ädelträ, eftersom de ersätts av moderna material - färgstark plast, metall, akryl ... Dessutom har interiören mycket mer ljushet: passion för ornament förändrar inte det faktum att du ser behovet av att balansera dem med en viss enkelhet och lätthet. Paletten förändras också: istället för de typiska barockpastellerna, har vi här en riktig regnbåge av intensiva färger, ofta i kombination med den mest traditionella och samtidigt den mest distinkta kombinationen av svart och vitt.

Minimalism och maksimalisme?

Ekonomisk minimalism kommer aldrig att gå ur stil - det är praktiskt och lättare att hålla. Det är dock svårt att hålla med om att detta maximalt är mer imponerande. Att skapa en snygg och inte överdriven interiör i en maximalistisk stil är dock ett litet komplicerat ämne. Inredningens stora möbler och bevarandet av smak är en konst som bara behärskas av ett fåtal. Om du är modig och inte är rädd för experiment - gå vidare! Vi håller fingrarna korsade!

pixel