SELLY HOME AS Reviews with ekomi.se

Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Shabby chic

( antal produkter: 1 )

Shabby chic inredning billigt

Shabby chic är en av de populäraste stilarna för inredning. Det uppfanns på 1980-talet av designern Rachel Ashwell, och det var hon som infekterade miljoner främst kvinnor med kärlek till gamla, slitna föremål med en själ. För över 25 år sedan grundade hon också en butik i Santa Monica, där shabby chic föremål fortfarande kan köpas idag. Rachel är också författaren till bästsäljande guider för hur man kan dekorera ett hus i shabby chic stil.

Shabby chic online

Det finns en shabby chic paradox, eftersom interiören vid första anblicken ser ut som att ingen har tagit hand om dem i flera år. Naturligtvis är detta bara en avsiktlig illusion. Eftersom charmen hos shabby chic baseras på vad som är gammalt eller bara på det gamla utseendet. Men det krävs mycket romantisk själ och kreativitet som Ania från Green Hill för att skapa en så charmig interiör. Det är lätt att bli för överdriven och då är det lätt att förlora kontrollen. Kitsch är den viktigaste fällan att se upp för. Men om vi känner ett känsla för det gamla och behovet av att renovera det - är det ett jobb.
Shabby chic-stilen förväxlas ofta med den provencalska stilen - eller tvärtom. Detta beror främst på att båda stilarna har mycket lantligt, idylliskt klimat. Blekade möbler, åldriga keramik, sentimentala ramar, dekorationer från mormors bagageutrymme. Om vit i provensalsk stil bara skulle vara ett tillägg, är det emellertid i stilen med shabby chic som kommer att vara huvudfärgen, men inte den enda.

Shabby chic möbler billigt - vilka färger ska du välja?

I shabby chic inredning kommer det inte att finnas brist på pulverformig rosa, vit - till och med vattenfärgad blå och gamla, bleknade gula färger. Shabby chic är också grå och bleknade bruna och till och med svarta - främst dessa färger visas i ramar eller dekorativa element av möbler.
Det är den ljusrosa färgen - i kombination med blommotiv, främst rosa, cupids och hjärtan - som gör shabby chic stilen extremt feminin och romantisk.

Shabby chic inredning inspiration

Ett extremt viktigt element för att ordna shabby chic interiör är tillägg. Arrangemanget kommer att kompletteras med gamla dukar, spetsar och broderier. På väggarna bör det visas vintage bilder inramade i föråldrade ramar, gamla klockor eller speglar, man måste inte missa lampor med romantiska lampskärmar, och på väggarna, tapeter med delikata blommor eller djur motiv.

pixel